Brdsko prvenstvo – Malačka

Brdsko prvenstvo – Malačka

BOJAN JURANIĆ (AK Opatija Motorsport) - snimio M.Krpan

NEIZVJESNA SEZONA SE NASTAVLJA

TROLOKVE – Ovogodišnja sezona automobilističkih utrka na brdskim stazama nastavlja se ovog vikenda, u zaleđu Kaštela, na stazi „Malačka“, i ove godine dugoj 4.100 metara, u organizaciji Splitskog autokluba.

21.Nagrada Malačke – Sv. Dujam 2018.“ ove se godine boduje za Prvenstvo Republike Hrvatske i Prvenstvo Regije Jug HAKS-a (Dalmacija), a prijavljena su 84 vozača iz Hrvatske 24 kluba. U nepunih mjesec dana održane su tri utrke za Državno prvenstvo (Stubičke Toplice, Skradin i Kotor), a dugo se ne pamti takva bodovna izjednačenost većeg broja vozača. Svatko je do sada imao svoj „kiks“, pa je vrijeme da na polovici sezone krene odlučujući boj za zaključno pobjedničko postolje. U Kategoriji I turističkih automobila čak su tri vozača s itim brojem bodova – po 16 imaju Bojan Juranić (AK Opatija Motorsport), Tomislav Muhvić (AKK Petar Klepac) i Denis Nišević (AK Župa Dubrovačka).

Četiri boda manje ima viceprvak Hrvatske Riječanin Mario Jurišić (AK Župa Dubrovačka), a s tek po jednom završenom utrkom i svaki po jednom pobjedom slijede favoriti Dejan Dimitrijević (AKK Velika Goriva) i aktualni državni prvak Zagrepčanin Domagoj Pereković (AKK Zanatlija). Ako se prisjetimo prošlogodišnje Malačke dvojica potonjih su odustali, a briljirao je pobjedom još jedan istinski as, domicilni Robert Bradarić (AK Solin) kojeg uz vodeću šestorku svakako na „domaćoj“ stazi treba smatrati ozbiljnim favoritom za pobjedu ili barem postolje.

Grupu N predvodi iskusni Maro Franić, a grupu A državni prvak i klupski mu kolega iz „Dubrovnik racinga“ Splićanin Ante Alduk, dok na čelnoj poziciji status prvaka grupe E1 brani Denis Nišević.

U Kategoriji II trenutno je vodeći Zagrepčanin Damir Nakić (AK Ina delta), ali s dvije pobjede u nizu za vrat mu puše višestruki državni prvak Mađar Laszlo Szasz (AK Dubrovnik racing). Najtrofejniji hrvatski klub „Dubrovnik racing“ ove godine ozbiljne konkurente ima u znatno „kadrovski ojačanom“ AK Župa Dubrovačka“, a treći su, čak i bez očekivanih Perekovićevih bodova zagrebačlki „zanatlijaši“.

S dvije pobjede u samo dva nastupa na čelnu se poiziciju poretka Prvenstva povijesnih vozila pozicionirao višestruki prvak i veteran Matuljac Mladen Sigurnjak (AK Opatija), dok se u ekipnoj konkurenciji nastavlja dvoboj brojnošću i kvalitetom dva najzastupljenija kluba „Opatija“ i „Rogoznica“.

Nakon subotnjih treninga što se odvijaju u dva dijela – slobodni od 12,15 sati i dva službena od 15,30 sati, u nedjelju 10.lipnja u 11 sati je svečano otvaranje utrke, a prva bodovna vožnja starta u 12 sati. Druga je oko 14,30 sati. Proglašenje najuspješnijih i podjela zasluženih pehara očekuje se oko 17,00 sati.

Miroslav KRPAN