BRDO – Nagrada Cazina 2012.

BRDO – Nagrada Cazina 2012.

0 425

SZASZ POBJEDNIK, MUHVIĆ PETI

Laszlo Szasz, mađarski internacionalac koji ove sezone nastupa sa licencom Autokluba „Dubrovnik racing“, u susjednoj Bosni i Hercegovini ovjenčao se ukupnom pobjedom na međunarodnoj brdskoj utrci  „12. Velika nagrada Cazina 2012.“. Na stazi „Sedra– Ostrožac“ zvanoj „Krajiška zmija“ dugoj 4.100 metara u organizaciji Auto moto kluba „Extra Sport“ sudjelovao je 61 vozač iz devet europskih zemalja. Utrka je bodovana za FIA CEZ Prvenstvo Srednjeeuropske zone, Kup FIA Akcija sigurnost na cestama.

CEZ Historic, Međunarodno PH za turistička i sportska vozila, te PH za sportska vozila ( Kategorija II – formule), PH povijesnih vozila i Šampionat BiH, Srbije i Makedonije.

Szasz je u formuli „Reynard Zytec“ već u prvoj bodovnoj vožnji najavio svoju dominaciju. Vozio je 2:18,839 minuta, tri sekunde brže od domaćeg asa Borisa Miljevuća koji je nastupio u formuli „Nissan Coloni“. Da bi potvrdio svoju superiornost u drugoj je vožnji Mađar bio još brži ostvarivši i najbolje vrijeme dana 2:14,405 minuta. Na kraju je bio više od deset sekundi bolji od Miljevića, dok je treće mjesto „gemneralke“ pripalo još jednom Mađaru Zoltanu Balatinezu u formuli „Coloni Nissan“.

MUHVIĆ PREUZEO VODSTVO U KUPU FIA AKCIJA

U konkurenciji turističkih automobila četvrtim mjestom generalke najuspješniji je bio Slovak Peter Jurena pobijedivši i u grupi N za upravljačem „Mitsubishi Lancer EVO IX“. U identičnom automobilu još jedan izvrstan međunarodni uspjeh i rezultat ostvario je mladi Tomislav Muhvić član AK „Petar Klepac“ iz Gerova. Peto mjesto ukupnog poretka, drugo grupe N, ali i pobjedu Kategorije I turističkih automobila u Kupu FIA Akcija za sigurnost na cestama. Ovom je pobjedom, prvom u Kupu, poslije četiri održane ( Vodno, Slatina, Malačka i Cazin) i tri nastupa Muhvić preuzeo vodeću poziciju sa dva boda prednosti ispred srpskog asa Dragana Milića koji je nastupio samo na prve dvije utrke, ali i pobijedio. Muhvić je pobjedom u grupi N FIA Kupa ASNC učvrstio čelnu poziciju ispred makedonskog asa Igora Stefanovskog.

Još jedna pobjeda stigla je u redove hrvatskih automobilista. Naime član AK Klek Ogulin, crnogorski automobiliust Tripo Ivović (Alfa Romeo 147) pobjedom u grupi N FIA Kupa, trećom ove sezone povećao je prednost ispred bosanskohercegovačkog vozača Branimira Simića na čak 75 bodova. Uz to u konkurenciji pet državnih reprezentacija Hrvatska je trećom pobjedom sezone na čelu ljestvice sa gotovo 130 bodova prednosti ispred BiH i Srbije.

 

Na cazinskoj je utrci nastupilo ukupno 11 hrvatskih automobilista. Uz već spomenute značajniji su rezultat ostvarila još dvojica vozača AK „Petar Klepac“. Treći u grupi A bio je Saša Černeka (Honda Civic TypeR), a treeći klase N-2000 Kristian Marinić (Honda Civic TypeR).

Vrijedni spomena su još dva izvrsna plasmana: drugo mjesto Alexa Vencla (Pula Rovinj) sa „Yugom 1.6“ i veterana Milana Brozinića koji je za upravljačem VW Polo Coupe zauzeo treće mjesto gupe H/E1 Međunarodnog regionalnog prvenstva Hrvatske. Nastupila su i dvojica hrvatskih vozača u MRPH Povijesnih vozila. Mladen Sigurnjak (Matulji racing) u „VW Scirocco GT 1.6“ bio je uspješniji od Zlatka Brozovića (Zanatlija) u „Opel Asconi B GT/E“.

U posljednji trenutak nastup u Cazinu je otkazao jedan od favorita utrke hrvatski prvak Siniša Krainc zbog završnih ispita na fakultetu neposredno pred diplomskim.(m)