BANJA LUKA PRVI DOMAĆIN

BANJA LUKA PRVI DOMAĆIN

0 1254

Na slici: Valter Nežić

Na automotodromu „Zalužani“  nadomak Banjaluke (BiH) banjalučki Auto karting klub „Brkić Servis“ ovog vikenda ( od 5. do 7.. lipnja ) organizira međunarodnu auto utrku na kružnim stazama pod nazivom „Novomatic nagrada 2015.“.

Boduje se FIA CEZ – Prvenstvo Srednjeeuropske zone, pojedinačni Šampionati Srbije  i Bosne i Hercegovine, te Prvenstvo Republike Hrvatske, kao i Prvenstvo Republike Srpske.Organizatori očekuju 70-tak vozača.

Ovom automobilističkom manifestacijom ujedno se otvara i ovogodišnja sezona Prvenstva Republike Hrvatske na kružnim stazama što bi se trebalo odvijati u Banja Luci, potom u Beogradu (27./28.lipnja) i na Grobniku 22./23.kolovoza, na svakom okupljanju po dvije bodovne utrke.

Osam hrvatskih vozača prijavilo je nastup na stazi u Zalužanima na stazi dugoj 3.270 metara. Najbrojniji su očekivano članovi AK Dubrovnik racing:Hrvoje Čikor (Honda Civic EK Vti), Antonio Gavranović (Peugeot 106), Marijo Barović (Peugeot 106 rally), Žarko Knego (Honda Civic TypeR) i Stjepan Stojić (Peugeot 106), dok su sa po jednim vozačem zastupljena tri kluba: Valter Nežić ( Honda Civic TypeR, AK Buzet autosport), Igor Krišto ( Opel Corsa 2.0T,AK RI autosport) i Nikola Rožić (Škoda Felicia, AK Trogir).

Prvi dio prijama obavlja se već u petak poslijepodne (16 do 19 sati), ali nastavak slijedi i u subotu od 7 do 9 sati. Od 11 sati na rasporedu su treninzi, a oko 16 sati i prva bodovna utrka.utrka.  Nedjelja 7. lipnja počinje jednosatnim slobodnim treningom (warm up) od 9 sati, svečano otvaranje je u 11 sati,  a nastavak bodovnih utrka  od 12 sati.

(mk)

Snimio: M.Krpan