Autoslalom FIA CEZ Mađarska 2019.

Autoslalom FIA CEZ Mađarska 2019.

Nenad Damarija na najvišem postolju klase

Uspješan nastup u Mađarskoj
POBJEDE BRAČNOG PARA DAMARIJA

Iva i Nenad Damarija iz AK Pula-Rovinj nastupili na na FIA CEZ autoslalomu i ostvarili zapažene rezultate u jakoj međunarodnoj konkurenciji

PULA – S prvog ovogodišnjeg inozemnog gostovanja, iz Mađarske, najuspješniji automobilistički bračni par, Puljani Iva i Nenad Damarija, članovi Autokluba „Pula-Rovinj“ vraćaju se zadovoljni i s dobrim rezultatima, pobjedama u jakoj konkurenciji.

Nastupili su sa svojim već legendarnim „Autobianchiem A112 Abarth“, za ovu sezonu s ugrađenim novim motorom i dodatnim poboljšanjima na koja se tek trebaju naviknuti. No, iskustvo i niz vrhunskih nastupa pomoglo im je u premijernoj utrci nove sezone autoslaloma u kojem su do sada na domaćim terenima i Prvenstvu Republike Hrvatske ostvarili pregršt pobjeda i naslova najboljih, svako u svojoj konkurenciji. Prošle su godine upisali nekoliko zapaženih rezultata na FIA CEZ natjecanjima, te ove najavili češći izlazak izvan granica, u pohodu na još bolje rezultate. Iva Damarija, dvije posljednje sezone najuspješnija CEZ vozačica među slalomašicama, u mađarskom Kakucsringu na natjecanju „77.HegCsi Race Cup“ osvojila je pobjedu u konkurenciji vozačica, deklasiravši i jednu od favoritkinja, višestruku mađarsku prvakinju Deak Tünde, koja je nastupom u prestižnom „VW Golfu 5 R32“ zaostala punu minutu na drugoj poziciji. Iva je ujedno bila četvrta u klasi T2 do 1400 ccm, u kojoj je pobjedom slavio njen suprug Nenad.

Nastupilo je 90 vozačica i vozača razvrstanih u deset klasa i sedam dodatnih konkurencija. U ukupnom poretku Nenad je zauzeo 20., a Iva 28.mjesto. Na pobjedničkom postolju našli su se Mađari Robin Simon (Fiat X1/9-Honda) i Andras Söjtöri (Toyota MR2), te Austrijanac Patrick Mayer (VW Golf I).

-Prvi ovogodišnji nastup nije prošao bez poteškoća i problema za nas. U trećoj, od četiri vožnje,nakon jedne atrakcije i vožnje na dva kotača, Neno je pao na pasicu i probio karter. Tog trenutka pomislila sam da je to za mene kraj nastupa. No, izvrsni domaćini, direktor i glavni tehničar ponudili su svu pomoć u cilju našeg nastavka nastupa omogućivši start pri kraju dozvoljenog limita minuta posljednje vožnje, a saniranje oštećenja posebnim sredstvima omogućio nam je mađarski prijatelj i konkurent kojeg znamo iz proteklih sezona. I uspjeli smo, zahvalni na svemu – istakla je po povratku iz Mađarske najuspješnija hrvatska automobilistkinja Iva Damarija.

Miroslav KRPAN