Automotodrom Grobnik

Automotodrom Grobnik

0 617

PORSCHE NA GROBNIKU

Prvi vikend kolovoza, subota 4. i nedjelja 5., rezervirani su na jedinoj hrvatskoj oktanskoj pisti Automotodroma Grobnik za jednu međunarodnu, vjeruje se atraktivnu automobilističku manifestaciju. Na Grobnik stiže skupina prestižnih automobila marke „Porsche“ u sklopu „Vizio GT3 Challenge“.

Prvenstvo se sastoji od 14 utrka, vozi se među ostalima i na tri piste kojima bodove skupljaju formule 1, a sve u pet zemalja među kojima je ove godine i Hrvatska. Prvenstvo je u potpunosti organizirano od strane turskih timova, a pored Turske vozi se i u Mađarskoj, Češkoj i Slovačkoj.

Na ovim našim prostorima manje poznata imena, ali u svijetu automobilizma i brojnih kupova uspješni i višestruko nagrađivani su Cenk Ceyisakar, Yadel Oskan, Yücel Özbek, Arif Suyabatmaz, Cengiz Oguzhan i brojni drugi, profesionalci istaknuti i cijenjeni u međunarodnim krugovima, pa nas na grobničkom užarenom asfaltu očekuje nemilosrdno uzbuđenje. Među sudionicima u prvi plan izbija i mladi turski as Emre Durmaz koji se u „VIZIO GT3 Challenge“ bori sa natjecateljima – partnerima „GO Motorsporta“, nositelja organizacije ove manifestacije.

Već gotovo tjedan dana u zaleđu upravne zgrade Automotodroma Grobnik smješteni su prestižni „Porschei 997 GT3 CUPs“ kojima se vozi prvenstvo, a sponzorirani su od „VIZIO Software-a“, tehnološki najnapredniji, najsigurniji i „najtalentiraniji“ trkaći automobili u koje su ugrađeni Roll Cage sigurnosni kavezi, modificirani motori sa izvrsnim prigušivačima buke, ogromnim dimenzijama kotača, izuzetno laganom konstrukcijom što im daje mogućnost da budu brži i agresivniji od uobičajenik – kaže se u pratećem materijalu najavljivanja predstojećeg automobilističkog vikenda na Grobniku.

Nositelj projekta je tvrtka „Motorsport GO“, a suorganizator i domaćin manifestacije „Automotodrom Grobnik“ d.o.o. U cilju upotpunjavanja dvodnevnog programa između treninga i utrka Porschea staza će biti rezervirana za još jedan na Grobniku čest i uobičajen vikend „Auto TreackDaya“.

Subotnji program 4. kolovoza predviđa u 11 sati 20 minutni „warm up“ Porschea, a potom dva sata TrackDaya. Kvalifikacijski trening je u 14,10 sati i traje 50 minuta. Sve do 17,10 slijedi TrackDay, da bi prva bodovna utrka „Vizio GT3 Challengea“ startala u 17,30 sati.

Nedjeljno zagrijavanje počinje slobodnim 20-minutnim „warm up“ treningom u 11,40 sati, a do 15,50 slijedi završni dio Auto TrackDaya. Druga bodovna utrka turskog kupa je u 16,10 sati.

Dvodnevna ulaznica za predstojeći vikend na automotodromu Grobnik je 40 kuna. (m)

Snimci: M.Krpan

SIMILAR ARTICLES