Automotodrom Grobnik planovi 2019.

Automotodrom Grobnik planovi 2019.

Ivica Čatoš, Igor Eškinja, Mladen Črnjar, Zdenko Šantić i Robert Žiković - snimio M.Krpan

MOTOCIKLIZAM – Najava nove poslovne godine
NOVA ULAGANJA U AUTOMOTODROM

Novi programski ciljevi grobničke staze temelje se na rezultatima revitalizacije začete u godini jubileja

RIJEKA – Prvi ovogodišnji susret čelnih ljudi Moto kluba Kvarner i Automotodroma Grobnik d.o.o. s novinarima obilježila je prezentacija svega učinjenog u protekloj godini i najava programskih zadataka i ciljeva u ovoj 2019.godini. Da je 2018. godina, jubilarna 40. otkako je otvoren Automotodrom na Grobničkom polju, bila specifična, ali ujedno i jedna od onih koja će svojim rezultatima i ostvarenim dosezima biti upisana u povijest, kako kluba, tako i tvrtke koja brine o održavanju, programinma i revitalizaciji postojećeg, dalo se naslutiti iz prvih konstatacija prof. dr. Mladena Črnjara, predsjednika Moto kluba i Nadzornog odbora Automotodroma Grobnik d.o.o.

-Prije nekoliko godina zaključci naših organa upravljanja zacrtani su u ostvarivanju tri prioritetna cilja koja smo uspješno realizirali tijekom protekle godine. Prvi veliki investicijski pothvat asfaltiranja staze s pratećim radovima uspješno smo realizirali sad već, prije godinu dana, uoči nove sezone koja se do kraja pokazala uspješnom.Drugi nam je strateški zadatak bio reorganizacija svih naših službi imenovanjem i nove tročlane uprave, koja se pokazala također dobrom i donosi rezultate.I treći zadatak začet u prošloj,a koji se nastavlja u kontinuitetui ove godine- je stvoriti dugoročno prepoznatljiv sportsko-gospodarski objekat, što zapravo Automotodrom Grobnik i jest. U sve se to uklopila i zadaća razvoja društvenih aktivnosti s novim programima, za koji posebnim cijenimo uspješnu organizaciju okruglog stola s temom „Auto moto sport i turizam“ – kazao je Črnjar.

Rukovodna tijela prihvaćanjem poslovnih planova za 2019. stvorila su pretpostavke realizacije ovogodišnjih projekata. Tako se sa svim začetim nastavlja i u ovoj godini, počev od trenutnih radova na uređenju novih objedinjenih uredskih prostora na prvoj etaži upravne zgrade i posebnog dijela „Race kontrol“ sobe s video nadzorom staze,krajnje neophodnim u svakodnevnim poslovima. Time se otvara mogućnost rekonstrukcije prizemnih prostora u novih 12 boxova namijenjenih korisnicima baznih usluga automotodroma. Otvorenje uredskih prostora očekuje se već kroz 20-tak dana, a time i početak građevinskih radova na boxovima za koje je upravo danas potpisan ugovor s izvođečem. Vrijednost radova u tijeku, s krajnim rokom stavljanja u funkciju u lipnju ove godine, je blizu tri milijuna kuna.

-Sve učinjeno dokaz je da smo bili izuzetno hrabri za sve odluke, podigli vlasiti kredit za asfaltiranje od 10-tak milijuna kuna, čija je prva rata otplaćena, sa skoro tri mjeseca manje eksploatacije prošlu godinu završili sa značajnom dobiti gotovo 150 tisuća kuna, te sličnim tempom nastavljamo dalje – riječi su predsjednika Uprave Automotodroma Grobnik Zdenka Šantića.

Novi član Uprave zadužen za vitalne aktivnosti sporta,eksploatacije,tehničkog održavanja i marketing Robert Žiković, posebno je ponosan na sve veću otvorenog Grobnika kroz marketinške aktivnosti, dolazak znakovitog broja novih poslovnih klijenata, te zapaženu pristnost na društvenim mrežama i odjek koju ista ima,posebno u sve širem okruženju i do 1500 km oko Grobnika.

Sport je bio i ostat će važan segment djelatnosti na Automotodromu. O ulaganju u obrazovanje sudačkog kadra, kako s domaćim tako i FIM licencama govorio je vodeći hrvatski stručnjak u FIM-i, ujedno zamjenik predsjednika i koordinator za utrku svjetskog prvenstva motocikala s prikolicom Igor Eškinja.

-Sredinom ožujka,nakon 22 godine, u Opatiji smo bili domaćini trodnevnog seminara za FIM suce većeg broja zemalja,među kojima je pet naših uspješno dobilo pravo obavljanja odgovornih dužnosti naredne tri godine.Krajem kolovoza očekuje nas objedinjena utrka Prvenstva svijeta motocikala s prikolicom, čiji je nositelj MK Kvarner i uz promotora „Lutec racing Team“ utrke Alpe Adria International Motorcycle Championship. Naša staza s novim asfaltom prepoznata je u svijetu čemu je dokaz nedavni višednevni trening najboljeg svjetskog tima endurance utrka i škola i treninzi švicarskog projekta moto skupine SuperSport 300.

Da se na Grobniku, bilo kroz stalnu aktivnost Moto kluba Kvarner, bilo kroz poslovanje tvrtke Automotodrom Grobnik dobro radi, dokaz je i niz značajnih opriznanja za 2018.godinu.

-Hrvatski motociklistički savez proglasio je MK Kvarner najuspješnijim hrvatskim klubom godine, dvojici zaslužnih članova dodijelio nagrade za životno djelo, posebno priznanje za najbolju moto utrku sezone, posebnu nagradu za ekologiju, čak deset članova kluba uključeno je u organe upravljanja i sportska tijela Hrvatskog motociklističkog saveza, a u međunarodnim vodama Igor Eškinja i dalje je član najviših FIM tijela, a Robert Žiković FIM Europe – kazao je Ivica Čatoš,tajnik Kluba,ali i potpredsjednik UO HMS-a.
U godini slavlja, uz radne napore, bilo je i puno svečanih strenutaka. Otvorenjem novih prostora, u dijelu priograma revitalizacije staze i objekata, bit će ih uskoro opet, a 23.svibnja priprema se novi okrugli stol s temom „Sigurnost u prometu-turizam i auto moto sport“, s desetak relevantnih nositelja tema koje objedinjuju ovaj aktualni sadržaj.

Sve je to u godini koja u povijesti bilježi 80 godina od prve automobilističke utrke održane 1939.godine na legendarnoj Preluci, te 50 godina prvog motociklističkog „Grand prixa“ na toj istoj Preluci, odakle je sve i počelo.

S Preluke, lagano se preselilo na grobničku ravan i polako, ali sigurno nastavlja stazama uspjeha.

Miroslav KRPAN