Automotodrom Grobnik

Automotodrom Grobnik

0 464

TIM REEVES NAJAVIO SENZACIJU

     Pakleno ljeto je počelo. Niti 30 stupnjeva nije smetalo svjetske motociklističke asove da na stazi Automotodroma Grobnik odrade prvi slobodni trening u okviru ovogodišnje, treće u nizu utrka Prvenstva svijeta motocikala s prikolicom, što se ovog vikenda u organizaciji Automotodroma Grobnik d.o.o.i Moto kluba Kvarner održavaju pod nazivom „Kvarner region FIM Sidecar World Championship“.

Sudjeluje za Grobnik rekordnih 19 timova iz devet zemalja, a prvi su treninzi i ostvarena vremena najavili moguću senzaciju. Naime na scenu se vraća svojevremeno trostruki svjetski prvak Britanac Tim Reeves, unatrag koju godinu suvereni vladar grobničke staze. Ove godine nastupa sa iskusnim kopilotom sunarodnjakom Ashleyom Hawesom na motociklu LCR Suzuki. Ostvarili su najbolje vrijeme 1:33,975 minuta uz prosjek 159,668 km/sat što je 693 tisućinke sekunde slabije od posljednje dvije sezone prvaka svijeta i pobjednika Grobnika Finca Pekke Päivarinte koji nastupa sa kopilotom Švicarcem Adolfom Hännijem. Oni su trenutno vodeći tim ovogodišnjeg svjetskog prvenstva. Treće vrijeme ostvarili su Švicarci Markus Schlosser i Thomas Hofer uz zaostatak 3,351 sekundu.

Uz prikoličare na Grobniku ovaj tjedan nastupa još 200-tinjak motociklista u okviru Prvenstva Alpe Jadran ( 58. Utrka na Grobniku), Hrvatskog prvenstva i međunarodnog prvenstva International Classic GP.

Subotnji program pored niza treninga od 8 do 16,45 sati predviđa i nekoliko bodovnih utrka u završnici dana. Uvod u prvu Sprint race utrka sa 10 krugova prikoličara što je na rasporedu u 16,50 sati biti će dva prijepodnevna 20-minutna kvalifikacijska treninga u 9,25 i 12,15 sati.Na kraju dana su utrke AAC i PH oldtimera sve do 19,40 sati.

Miroslav KRPAN

SIMILAR ARTICLES

0 109