Automotodrom Grobnik

Automotodrom Grobnik

0 735

GROBNIK AUTO TRACK DAY – ZA RASHLAĐENJE AUTOMOBILA

Novo automobilističko okupljanje na automotodromu Grobnik održati će se ove subote 3. ožujka. „GROBNIK auto TRACK DAY powered by RSR Motorsport“ jednodnevno je okupljanje svih onih koji su željni, kako to organizatori kažu, „rashladiti svoj automobil na pravoj trkaćoj stazi“. Odvijati će se od 10 do 16 sati po pravilu Open Pit Line uz službeno mjerenje vremena pojedinih krugova.

Na ovim uobičajenim, i na automotodromu Grobnik sve češćim druženjima i okupljanjima dozvoljen je nastup svih tehnički ispravnih automobila neovisno o snazi i modelu, bez limita buke. Vozači su prigodom prijave obvezni uplatiti i osobno osiguranje, a tijekom vožnje stazom nositi zaštitnu kacigu. Svima je osigurana mogućnost usluga benzinske postaje kao i gumi servisa u parku vozača, a cijena vožnje stazom, ovisno o vremenu, kreće se od 300 kuna na više uz određene bonuse koje je propisao organizator.

Svima onima koji iz bilo kojeg razloga na stazu ne mogu izići svojim automobilom nude se dvije dodatne opcije. Prva je „TAXI drive“, vožnja u jednom od ponuđenih automobila, a na raspolaganju su „Clio RS Sport“ i „Audi R8“. Druga opcija je „RENT Race car“, odnosno najam pravog trkaćeg automobila. U ponudi su „Fiat Seicento Cup“, „Fiat Grande Punto Cup“ i „Renault Clio Sport Cup“, te „Audi R8“. Pažnju će zasigurno posebno plijeniti mogućnost vožnje Clio Cup automobila jer će se posebno mjeriti svi krugovi i na kraju dana nagraditi vozač sa najbolje ostvarenim vremenom na grobničkoj stazi dugoj 4.168,75 metara.

Subotnji, po svemu sudeći sunčani dan zasigurno će privući sve ljubitelje automobila na – Automotodrom Grobnik. O samom događanju i uvjetima sudjelovanja više se može saznati na www.track-day.info . (m)

Snimio: arhiva org.

SIMILAR ARTICLES