Automotodrom Grobnik

Automotodrom Grobnik

0 1160

POKOS POBJEDNIK PRVE UTRKE

„Nagrada Hrvatske 2012. – Hotel Holiday“ – međunarodna automobilistička utrka na Automotodromu Grobnik okupila je 57 vozača iz pet europskih zemalja čiji se rezuzltati boduju za Kup FIA – Akcija za sigurnost na cestama, prvenstvo Hrvatske, šampionate Bosne i Hercegovine i Srbije, te Otvoreno međunarodno prvenstvo Slovenije. Organizator utrke na Grobniku je Hrvatski auto i karting savez uz pomoć „Automotodroma Grobnik“ d.o.o.

Zagrebački automobilist Ivan Pokos ( AKK Zanatlija) za upravljačemn Honde Civic TypeR klase N-2000 pobjednik je prve utrke za Prvenstvo Hrvatske. On je ciljem poslije 12 krugova prošao pobjednički uz prednost od 17,955 sekundi ispred mladog sugrađanina Filipa Magdića ( FM Team) u identičnom automobilu, ali klase H-2000 s kojim se tijekom zajedničke utrke izmjenjivao u vodstvu. Mladi Magdić odvezao je izvrsnu utrku što dokazuje i najbolje vrijeme kruga u ovoj utrci 1:46,649 minuta uz prosjek 140,69 km/sat. Tjeće mjesto ukupno, ujedno drugo mjesto klase N-2000 ostvario je Buzećanin Valter Nežić (Buzet autosport) u još jednoj Hondi Civic TypeR.

U istoj su utrci za bodove Šampionata BiH nastupili vozači susjedne zemlje , a najbolji je bio Jasmin Golać (Alfa Romeo 147 ) na četvrtoj poziciji.

U prvoj utrci Otvorenog međunarodnog prvenstva Slovenije pobijedio je Austrijanac Stefan Widenhofer (Mitsubishi EVO IX R4WRC) ispred sunarodnjaka Helmuta Herzoga (Renault Clio RIII). Najuspješpniji Slovenac je treći Zoran Poglajen (Renault Clio Cup).

Prošlogodišnji pobjednik Kupa Ivan Pokos na treninzima za utrku grupe N Kupa FIA Akcija za sigurnost na cestama ostvario je najbolje vrijeme 1:46,393 minuta i startat će sa prve pozicije. Neznatno slabiji bio je Valter Nežić, a obzirom da se u istoj utrci vozi i Šampionat Srbije sa treće će pozicije krenuti Nikola Miljković. U konkurenciji su 23 vozača što garantira uzbudljivu utrku.

Brža i još zanimljivija biti će utrka grupe A-SP-H –E1 u kojoj među 20 sudionika najbolju startnu poziciju ima srpski automobilist Milovan Vesnić ostvarivši u Opel Vectri vrijeme 1:34,604 minute. U ovoj će utrci prevladavati vozači Srbije, a sa 11. pozicije starta Filip Magdić, ujedno najuspješniji grupe H.

U nedjelju su na rasporedu s početkom u 9 sati slobodni treninzi (warm up), a prva od tri bodovne utrke na rasporedu je u 12,15 sati.

Rezultati: PH 1. Pokos (Zanatlija) 21:40,836 minuta, 2. F. Magdić (FM Team) +17,955, 3. V. Nežić (Buzet autospoort, svi Honda Civic TypeR) +41,196 sekundi; grupa N 1. Pokos, 2. Čikor( Dubrovnik racing), 3. Nežić; grupa H 1. Magdić, 2. Mašić (Dubrovnik racing), 3. Krota (Buzet autosport); pobjednici klasa 1 – H. Čikor; 3 – Pokos; 6 – Mašić; 7 – Krota; 8 – Magdić. (m)

Snimci: Goran Petrović