Automotodrom Grobnik 15. siječnja 2012.

Automotodrom Grobnik 15. siječnja 2012.

0 511

TOGETHER TO WIN

Tradicija nije iznevjerena. Članovi Autokluba „Skok racing“ iz Brtonigle i proteklu 2011. godinu zaključiti će na Automotodromu „Grobnik“ jednodnevnim druženjem sa brojnim prijateljima i suradnicima, predstavnicima medija, sponzora, klubova s kojima ostvaruju suradnju u realizaciji bogatog oktanskog programa svake godine, potom općina i gradova na čijim se područjima održavaju manifestacije u organizaciji ovog vrijednog istarskog autokluba, svima koji su im na bilo koji način pomogli u organizaciji desetak automobilističkih natjecanja, koji su svojim doprinosom omogućili još jedan uspješan kraj natjecateljske sezone. Susret se sve do prošle godine održavao sredinom prosinca, ali snježne i ledene nedjelje u prosincu 2009. navele su ih da pomjere dan tradicijskog okupljanja na sredinu siječnja. Tako istovremeno zaključuju jednu, ali na svojevrstan način otvaraju i novu sportsku automobilističku sezonu.

Tako će se „Together to win“ posvećen sezoni 2011. godine održati na grobničkoj stazi u nedjelju 15. siječnja. Početak je zakazan za 11 sati, a program će potrajati do laganog sumraka. Ma kakvo god vrijeme bilo ( samo ne snijeg i led ) sve će zagrijati vožnja trkaćim automobilima grobničkom stazom, a potom i domaća „spiza“ s roštilja, poneka štrudla i kvalitetna istarska kapljica čega nikad u priredbama brtoniških oktanskih zanesenjaka nije nedostajalo.

„Zajedno do pobjede“ ( Together to win) i ovog će se puta iskoristiti za proglašenje najuspješnijih sudionika Prvenstva Istarske rivijere 2011. – sustavnog natjecanja koje se odvija na karting ili improviziranim stazama širom Istre već 17 godina , a radi se o „vožnji na kronometar“. Upravo su ta natjecanja bila mnogim današnjim asovima „vatreno krštenje“ sa automobilskim sportom i pravi su rasadnik budućih vozača. Na temeljima Istarske rivijere prvo je začeto Prvenstvo Regije Zapad HAKS-a u kronometar vožnji prije četiri godine, a poslije dvije godine kup natjecanja na nacionalnom nivou ova disciplina će ove 2012. godine zakoračiti u sustav Prvenstva Republike Hrvatske što ga raspisuje Hrvatski auto i karting savez.

Prošlogodišnje prvenstvo Istarske rivijere sastojalo se od šest bodovnih vožnji i to u Taru, Buzetu, Kanfanaru i Poreču. U šest raspisanih klasa tijekom sezone sudjelovalo je čak 136 vozačica i vozača, među kojima treba istaknuti 19 juniora, ali i čak 28 vozača koji su osvajali bodove „generalke“. Sve najuspješnije ukupnog poretka, klasa, te posebnih konkurencija juniora, vozačica i veterana očekuju zaslužena priznanja – pehari. Iako nastup u natjecanjima Istarske rivijere nije uvjet članstva u nekom od klubova ipak su bili zastupljeni vozači 15 klubova, a natjecala su se i četiri tima.

O najboljima, o dobitnicima priznanja, o uspjesima sponzora i novinara u nedjeljnom ogledu izvijestiti ćemo riječju i slikom slijedećeg tjedna.

MOTO SVIH AKCIJA – SIGURNOST

Tijekom dana vozačko umijeće u pravim trkaćim automobilima isprobati će i brojni sponzori kluba i manifestacija u organizaciji AK Skok racing, kao i novinari svih medija koji su pratili niz manifestacija koje su cijelu proteklu sezonu održavane pod motom globalne akcije FIA „Desetljeće sigurnosti na cesti 2011.-2020.“. Isti je moto planiran i za novu natjecateljsku 2012. godinu koju će po svemu sudeći opet natjecanjem u ožujku otvoriti upravo Autoklub „Skok racing“.

Autoklub „Skok racing“ nastavlja i u 2012. realizacijom brojnih priredbi usprkos sveprisutnoj recesiji. Povode se devizom da se samo radom i rezultatima izlazi iz – krize. Planovi su čvrsti ali sve će ovisiti o potpori sponzora i lokalnih jedinica samouprave koja su u planu biti domaćinima natjecanjima u kronometar vožnji, autoslalomu, street raceu i auto rallyu, te izložbeno-sajamskim i promocijskim manifestacijama koje su već tradicija „Skok racinga“.

Pretposljednja je godina uoči željno očekivane jubilarne 20. otkako je 1993. godine tada Auto moto klub „Skok racing“ bio jedan od prvih novoosnovanih klubova u samostalnoj Hrvatskoj.
Svi oktanci ugodan će dan u nedjelju provesti uz stazu ( ili i na njoj ) automotodroma Grobnik. Još je rano – ali već miriše na benzin. A do prave su nove sezone – 74 dana !!! (m)