Automobilisti nadomak Arene

Automobilisti nadomak Arene

0 473

Nadomak drevne pulske Arene u subotu 4.svibnja održava se drugo ovogodišnje natjecanje Prvenstva Republike Hrvatske u autoslalomu. Organizator „2.Autoslaloma – Puljanka 2013.“ je Autoklub „Pula-Rovinj“ kojem se prijavilo 49 vozačica i vozača iz 17 hrvatskih klubova. Natjecanje je ujedno bodovno za Prvenstvo Auto i karting lige Zapad kojeg objedinjuju klubovi Istre, Kvarnera i Gorskog kotara.

Iskusna i trofejna trojka predvodi hrvatsku slalomašku elitu. Prije svega višestruki prvak, istarski as iz Lupoglava u „dresu“ Autokluba „Opatija“ Nino Andrejević koji je pobjedom na Preluci načeo put novih naslova najboljeg u državnog prvenstvu. Poveo je u ove godine malobrojnoj grupi „sport“, ali zasluženo. Pobjednik prelučke grupe „serija“, ove sezone izuzetno i iznenađujuće brojne sudionicima Goran Laušin (SAK Samobor) samo je potvrdio prošle godine u posljednjim sekundama sezone osvojeni naslov prvaka Hrvatske. Ime Daria Ružića (AK Opatija) veže se uz grupu „sprint“ kao pobjednika na otvorenju ovogodišnje sezone nadomak Rijeke, ali za njega je bila izuzetna sportska prekretnica pobjeda u ukupnom poretku na prvenstvu Regije upravo u Puli na jesen 2011.godine. Stoga Ružić brani status pobjednika pulskog autoslaloma.

Domaćine predvodi povratnica na hrvatske staze Puljanka Iva Damarija, jedna od najuspješnijih vozačica, kojih ove sezone konačno nakon nekoliko „sušnih“ godina ima čak sedam. Najbrojniju ekipu od deset vozača prijavio je Autoklub „Opatija“ koji je na otvorenju sezone jednostavno briljirao sa pet pojedinačnih pobjeda u devet klasa i ekipnim trijumfom. Može li ponoviti uspjeh i podno drevne Arene, uz pulsku rivu pored željezničke stanice. Vozi se na dionici Ulice 119. Brigade u duljini 1.040 metara, gdje se slalom vrata raspoređena u šest sektora. Pulski autoslalom jedna je od brojnih manifestacija kojima se obilježava Dan Grada Pule.

Verifikacija i tehnički prijam odvijati će se u Veslačkom klubu Istra od 7 sati, trening je predviđen u 9,15 sati, a prva od tri bodovne vožnje starta u 12,10 sati. Proglašenje je ispred Pizzerie-cluba „Pietas Julia“ oko 18 sati.

Uoči natjecanja na prigodnoj pressici u Autoklubu „Pula-.Rovinj“ manifestaciju su predstavili Ljubomir Cerovac, predsjednik i Boris Siljan, tajnik Kluba, Miroslav Krpan, direktor i Aleksandar Rajkov pomoćnik direktora, te legendarni i trofejni istarski automobilist Mario Delmoro. Želju uspješnog nastupa najavila su i dva vozača domaćina Zoran Vlahović i Igor Ilić. Zbog održavanja autoslaloma dio pulske Rive biti će zatvoren za javni promet u vremenu 7,30 do 18 sati. (m)