Autoklub „RI autosport“ na Sajmu AUTO 2012.

Autoklub „RI autosport“ na Sajmu AUTO 2012.

0 704

NAŠ ISKORAK U EUROPU…

      U nedjelju 25. ožujka 2012. godine počinje nova automobilistička sezona u Hrvatskoj. Biti će to 16. sezona od samostalnog djelovanja nacionalne sportske automobilističke asocijacije Hrvatskog auto i karting saveza ( ukupno od samostalnosti Hrvatske 21. sezona ).

Autoklub „RI autosport“ poslije tri godine uspješnog djelovanja i 37 osvojenih naslova prvaka, pobjednika ili prvih mjesta na nacionalnom nivou, što u pojedinačnoj, što u ekipnoj ili timskoj konkurenciji, u novu sezonu ulazi sa novim podstrehom i željama vrhunskih rezultata.

Kao prvo od 22. do 25. ožujka 2012. godine sudjeluje sa svojim izložbenim štandom ( paviljon 5 – dvorana ) na 19. Sajmu „AUTO 2012.“ u Rijeci na Trsatu. Tom će prigodom izložiti novi sportski automobil „Citroen AX“ kojim prošlogodišnji pobjednik klase brdskog prvenstva MARIO JURIŠIĆ u 2012. godini planira nastupiti na FIA European Hill Clim Cup ( Europski kup na brdskim stazama ) i to na 8 utrka u Italiji (2), Sloveniji (2), Njemačkoj (3) i Srbiji, što je svojevrstan „naš iskorak u Europu…“. Prva utrka je „43. Verzegnis-Sella Chianzutan“ u Italiji 25. svibnja.

Na Sajmu će se prezentirati i Karting škola „Prelučka legenda“ čiji je AK „RI autosport“ pokretač i nositelj projekta, a zajednički ga realizira sa Karting klubom „Rijeka“ i „Karting centrom“ d.o.o. Rijeka (Kartodrom Preluk). U tijeku su pripreme za drugu generaciju škole i peti ciklus. Prošlogodišnja četirti iznjedrila su 47 novih mladih kartingaša među kojima se desetak upustilo u sportske vode.

Upravo na Sajmu predstaviti će i tri mlada buduća karting asa objedinjena u prvom riječkom Karting teamu „Prelučka legenda“, a to su Adrien Mesec i Marino Radetić (KK Rijeka) i Matija Jurišić (AK RI autosport) čiji nastupi počinju 21. travnja u Novom Marofu.

U nedjelju, 25. ožujka na startu nove sezone i natjecanju kronometar vožnji u Taru ( Poreč ) nastupa pet vozačica i vozača AK „RI autosport“ i po prvi puta u ovoj najmlađoj hrvatskoj automobilističkoj disciplini tim pod imenom „www.riautosport.hr team“ Rijeka.

Dan po zatvaranju sajma navršiti će se 100 dana otkako je AK „RI autosport“ pokrenuo prvi riječki autosport portal www.riautosport.hr kao doprinos medijskoj prisutnosti oktanskih sportova u široj društvenoj zajednici.

Brojni članovi Autokluba „RI autosport“ sudjelovati će ove godine na većini natjecanja što se održavaju u Hrvatskoj bilo kao vozačice i vozači, bilo kao suci, a u kalendaru je 35 natjecanja u sedam automobilističkih disciplina i šest karting utrka državnog prvenstva.

Klub ove godine organizira jedno od natjecanja Prvenstva Republike Hrvatske u ocjensko-spretnosnim vožnjama – na riječkom području 25. kolovoza „3. OSV Kvarner 2012.“, dok uz AK „Skok racing“ iz Brtonigle su nositelji natjecanja u kronometar vožnjama PH „3. Nagrada RI-SKOK 2012.“ 21. listopada ili u Poreču ili u okolici Rijeke.

Na početku godine uspješno je realizirana međunarodna karnevalsko.sportsko-turistička manifestacija „3. Rally maškaranih oktanaca Halubje-Liburnija 2012.“.

Uz sve navedeno niz je aktivnosti vezanih uz djelovanje Automobilističkog saveza Primorsko-goranske županije, kao i Auto i karting lige Zapad – dosadašnjeg Prvenstva Regije Zapad HAKS-a što objedinjava područje četiri županije: Istarske, Primorsko-goranske, Ličko-senjske i Karlovačke, te 30-tak auto i karting klubova čime je jedna od najačih regija u sustavu Hrvatskog auto i karting saveza.

O zapaženim uspjesima, planovima i ostvarenjima više će biti riječi na prigodnoj Pressici na Sajmu AUTO 2012. u četvrtak, 22. ožujka u 13 sati u Prezentacijskog sali paviljona 5

( neposredno uz izložbeni štand Autokluba „RI autosport“). (m)

SIMILAR ARTICLES

0 720

0 777