Auto i karting liga Zapad – Buzet domaćin natjecanja

Auto i karting liga Zapad – Buzet domaćin natjecanja

0 577

Prvenstvo Auto i karting lige Zapad u kronometar vožnji nastavlja se u nedjelju 7. srpnja natjecanjem „Memorijal Mladen Žulić i Moreno Komar“ u organizaciji Autokluba „Buzet autosport“. Pokrovitelj manifestacije je Grad Buzet. Organizatori su natjecanje posvetili sjećanju na Mladena Žulića i Morena Komara, tragično preminule vozače i sportske radnike buzetskog kluba. Tradicija vrijedna pažnje i zahvalnosti Mladenu i Morenu.

Prijavljeno je 34 vozača i vozačica iz 14 klubova Istre, Kvarnera i Gorskog kotara. Staza je postavljena u buzetskom naselju Sveti Ivan u neposrednoj blizini Istarskog vodovoda. Duga je 740 metara. Pored bodovanja za Prvenstvo Auto i karting lige Zapad sudionicima je ovo i bodovno natjecanje Prvenstva Istarske rivijere čiji je nositelj AK Skok racing.

Favoritima slove dva istinska buzetska asa, članovi AK Buzet autosport – višestruki državni prvak i nositelj Zlatnog trofeja HAKS-a Sanjin Prodan sa prerađenim i na novo pripremljenim Autobianhiem A112 i Marin Nežić (AK Buzet autosport) u Citroenu AX. No, suprotstaviti će im se niz znanih imena auto sporta regije pa nisu isključena niti moguća iznenađenja. Najbrojniji su domaćini sa 12 automobilista.

U nedjelju od 8 do 9 sati je tehnički prijam i verifikacija u prostorima BUP-a, a službeni trening je u 10,15 sati. Prva od tri bodovne vožnje čija se vremena za konačan poredak zbrajaju je u 12 sati. Oko 18,30 sati podjela je priznanja najuspješnijima.(m)

Snimio: M.Krpan