Auto i karting liga Zapad

Auto i karting liga Zapad

0 417

BUZET DOMAĆIN NATJECANJA

U Buzetu se u nedjelju 15. srpnja nastavlja ovogodišnje Prvenstvo Auto i karting lige Zapad u kronometar vožnji natjecanjem „Memorijal Mladen Žulić i Moreno Komar“ u organizaciji Autokluba „Buzet autosport“. Organizatori su natjecanje posvetili sjećanju na Mladena Žulića i Morena Komara, tragično preminule vozače i sportske radnike buzetskog kluba. Tradicija vrijedna pažnje i zahvalnosti Mladenu i Morenu.

Prijavljeno je 37 vozača i vozačica iz 11 klubova Istre, Kvarnera i Gorskog kotara. Staza je postavljena u buzetskom naselju Sveti Ivan u neposrednoj blizini Istarskog vodovoda. Duga je 740 metara. Pored bodovanja za Prvenstvo Auto i karting lige Zapad sudionicima je ovo i bodovno natjecanje Prvenstva Istarske rivijere čiji je nositelj AK Skok racing.

Favoritima slove dva istinska asa – Dejan Kopajtić (AK Rijeka) u svom novom „Yugu“ kojim je prije pet dana pobijedio na učki u svojoj klasi i adut domaćina Marin Nežić (AK Buzet autosport) u Citroenu AX. No, suprotstaviti će im se niz znanih imena auto sporta regije pa nisu isključena niti moguća iznenađenja. Najbrojniji su domaćini sa 12 automobilista, pa je to samo jedna potvrda da će se ovo kronometar natjecanje voziti ma bila na stazi i tri vozača. A da će ih biti više i da će biti neizvjesno potvrđuje lista prijava s jakim imenima.

U nedjelju od 8 do 9 sati je tehnički prijam i verifikacija u prostorima BUP-a, a službeni trening je u 9,50 sati. Prva od tri bodovne vožnje čija se vremena za konačan poredak zbrajaju je u 11 sati. Oko 18 sati podjela je priznanja najuspješnijima.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Buzet – Mjesni odbor Sveti Ivan.(m)