8. Nagrada Virovitice

8. Nagrada Virovitice

0 534

PUNO KANDIDATA ZA BODOVE

     Nakon ljetne pauze u nedjelju 2. rujna nastavlja se karting sezona Prvenstva Hrvatske i to novom utrkom u Virovitici koje se održava kao zamjena za kalendarom predviđeno natjecanje u Čakovcu. U organizaciji AMKK „Cobra Virovitica“ ovo je ujedno i predzadnja utrka sezone koja ulazi u napetu završnicu jer mnoga mjesta u konačnom poretku još nisu riješena i biti će zanimljivo pratiti rasplet ovogodišnjih natjecanja.

Ukupno 39 kartingaša poslalo je prijavu na ovo natjecanje, tako da se na startu očekuje realna brojka od oko 35 natjecatelja uključujući i tri gosta – kartingaša iz Crne Gore u klasi 4.I ovoga puta najbrojnija je klasa 2 – mini kart sa 13 vozača. dok dva vozača manje broji klasa četiri. Na listi prijava nalaze se i tri racing teama: „Kreator racing team“, „Romić racing team“ i „Karting team Prelučka legenda – Rijeka“.Dosadašnje utrke sezone pokazale su da se najviše uzbuđenja očekuje upravo u najbrojnijoj klasi 2 – „Mini kart“, gdje će se uz glavnog favorita Damiana Sekulića (AMKK „Cobra Virovitica“) voditi velika borba za mjesta na postolju između Maxa Herendića (KK „1“ Zagreb“), Jana Pokosa (AMKK „Zanatlija“), Mateje Turk (AK „Fm Team“) i Matije Jurišića (Ak „RI autosport“), ali nije isključeno da petorici vodećih vozača u ovogodišnjem prvenstvu račune promrsi još pokoji „nadolazeći as“…

U klasi 3 (KF3) William Mucak (KK „1“ Zagreb) ima priliku potvrditi naslov ovogodišnjeg prvaka, a svoj će prvi nastup u ovoj klasi zabilježiti Dino Ćućić član Karting kluba „Rijeka“ koji je u dosadašnjem dijelu sezone nastupao u klasi „Mini kart“. Ukupno petorica u borbi za prestiž.Velika su očekivanja i od klase 4 (KZ2), gdje će se favoritu i vodećem vozaču Prvenstva Filipu Romiću (AMKK „Cobra Virovitica“) u borbi za vrh pridružiti Renato Dujmović i Žarko Martinjak (KK „Koprivnica“), te Ivan Žovan (KK „1“ Zagreb).

Garanciju zanimljivih duela daje nam i samo sedamnaest bodova razlike u prvenstvu između trojice navedenih vozača u velikoj borbi za drugo mjesto na kraju sezone.Četiri vozača prijavila su nastup u „Rotax kupu“. Vodeći Tomislav Lovrenc (KK „Podravina Koprivnica“) i ovoga puta najveći pritisak može očekivati od domaćeg vozača Marina Posaveca, ali ne treba unaprijed otpisati ni pobjednika zagrebačke utrke – Nikolu Samaržiju iz AK „FM Team“.Napomenimo i da je u poretku klubova situacija na ljestvici vrlo neizvjesna. Vodeći je KK „1“ Zagreb sa 19 bodova prednosti pred domaćinom AMKK „Cobra Virovitica“. Ne treba niti sumnjati da će Virovitičanci dati sve od sebe nebi li izborili pobjedu na domaćem terenu i pitanje osvajača klupskih prvaka prolongirali do zadnje utrke.

Vremenska prognoza za vikend najavljuje promjenjivo vrijeme, a hoće li kiša promrsiti račune kartingašima doznati ćemo u nedjelju. Satnica organizatora kaže da treninzi počinju od deset sati, dok će utrke započeti oko 13 sati i to s najmlađima – klasom „Limač 50“. (m, m.j.)

Snimci: G. Petrović

SIMILAR ARTICLES