7. Nagrada Virovitice 2012.

7. Nagrada Virovitice 2012.

0 491

COBRA PREUZELA EKIPNO VODSTVO

Korak po korak, utrku po utrku nastavlja se i karting sezona Prvenstva Hrvatske. Zahvaljujući velikom trudu rukovodstva, organizatora, administracije i samih kartingaša već sada je vidljivo da je ova sezona uvelike nadmašila predhodnu i daje se naslutiti su da će tako ostati do kraja. Za nama je i 7. Nagrada Virovitice, održana proteklog vikenda, na kojoj su trideset i dva vozača svojim nastupima apsolutno sve utrke dana učinili izuzetno atraktivnima i zanimljivima. Sama posjeta utrke bila je bolja nego na posljednjim natjecanjima u Novom Marofu, ali ipak karting natjecanja zaslužuju i puno veći broj gledatelja, pogotovo kada iza organizacije, na rasplaganju natjecateljima i gostima, stoje klubovi poput AMKK „Cobra Virovitica“ – organizatora ovog natjecanja.

LIMAČ 50

SA SVAKIM NATJECANJEM NOVO ISKUSTVO

Najmlađi natjecatelji, oni klase „Limač 50“, sa svakim novim natjecanjem pokazuju da je ovo za njih pravi put pripreme i uvoda u ozbiljniju klasu „Mini 60“. I ovaj put svi su proglašeni pobjednicima, a vodeće pozicije izmjenjivali su više puta i svaka greška skupo je naplaćena. Ipak, i ovaj je put najviše pokazao Marko Turk iz AK „FM Team“ ispred klupskog kolege Lovre Carina i člana KK „Rijeka“ Adriena Meseca. Njima su se na postolju pridružili još i Lea Šajnić (KK1), Filip Lozić (KK „Rijeka“) i Filip Kranjac (AKK „Podravina Koprivnica“).

MINI 60

DAMIAN SEKULIĆ NEPOBJEDIV

Već tradicionalno najbrojnija i najzanimljivija klasa Prvenstva Hrvatske i ovaj put nije razočarala, a nažalost u prvoj utrci došlo je i do prvog ozbiljnijeg „sudara“ sezone koji je srećom završio samo manjom štetom na kartinzima. Iako je konkurencija sve bliže i ovog je puta već od kvalifikacija glavnu riječ imao Damian Sekulić (AMKK „Cobra Virovitica“), dok je drugoplasirani na kvalifikacijama Matija Jurišić (AK RI autosport) skupo platio manju tehničku nepravilnost na kartingu i morao startati sa začelja obje urke, tako da je sa druge pozicije startala odlična Matea Turk (AK „FM Team“), a sa treće Max Herendić (KK 1).

Prva utrka donijela je već u prvom zavoju staze spomenuti sraz i udaljila sa natjecanja tri riječka vozača – Daria Ćućića, Lea Mladenića i Matiju Jurišića, te Luku Vuka (AKK „Podravina Koprivnica“) dok je do kraja utrke odustao još i Mihael Meretaj (AMKK „Cobra Virovica“).

Damian Sekulić utrku je odvezao rutinski do pobjede, a na iznenađujuću drugu poziciju plasirao se domaći vozač Dorian Vargović iz AMKK „Cobra Virovitica“ ispred trećeplasiranog Maxa Herendića, dok se na četvrto mjesto plasirala Matea Turk.

Za razliku od prve, druga utrka prošla je bez većih problema i Damian Sekulić zabilježio je šestu uzastopnu pobjedu sezone, dok je plasmanom iza njega svoju drugu poziciju u prvenstvu učvrstio Max Herendić. Na treće mjesto plasirala se Matea Turk, koja je ovim rezultatom preuzela i treću poziciju prvenstva, a na četrvrto Leo Mladenić. Poredak klase na kraju dana bio je isti kao i u drugoj vožnji: Sekulić, Herendić, Turk.

KF3

WILLIAM MUCAK POBJEDNIK DANA

     William Mucak, član KK1 na natjecanju u Virovitici ostvario je još jednu pobjedu i osvojio važne bodove za prvenstvo kojima se malo udaljio glavnom konkurentu Luki Mavrinu iz istoimenog kluba. Na samim kvalifikacijama prvoje mjesto osvojio Juraj Kovačić iz KK „Koprivnica“, ali je, također zbog utvrđene tehničke nepravilnosti, morao startati sa zadnje pozicije. Odlični Mavrin u prvoj vožnji došao je do pobjede ispred Mucaka, Kovačića i četvrtoplasiranog Marina Radetića (KK „Rijeka“).

U drugoj vožnji poredak se potpuno izmjenio, tako da pobjedu druge utrke i samog natjecanja klase 3 odnosi Mucak, dok drugi u napetoj završnici kroz cilj prolazi Kovačić ispred Mavrina i Radetića. Konačni poredak natjecanja bio je: Mucak, Mavrin, Kovačić, Radetić. Odlična klasa sa vrhunskim vozačima koja bi naredne sezone prelaskom novih vozača iz klase „Mini 60“ trebala biti jedna od najneizvjesnijih i najatraktivnijih.

KZ

FILIP ROMIĆ DO POBJEDE U OBJE VOŽNJE

     U vrhunskoj utrci devetorice vozača klase 4 zasluženo je do pobjede stigao Filip Romić (AMKK Cobra Virovitica). Već od samih kvalifikacija pokazao je da je u vrhunskoj formi i da će biti glavni favorit za pobjedu dana. Na drugo mjesto kvalifikacija i prve trke plasirao se Marko Sitarić, također član domaćeg kluba, a na treće također u kvalifikacijama i prvoj vožnji Žarko Martinjak (KK Koprivnica). Nažalost u prvoj vožnji došlo je do prekida uslijed sraza nakoliko kartinga, a liječnička pomoć pružena je jednom od natjecatelja. Na sreću uskoro je stigla i informacija da se radi o lakšim ozljedama, te je natjecanje nastavljeno.

Druga utrka pripala je gotovo očekivano Romiću ispred Martinjaka i Ivana Žovana (KK „1“ Zagreb). Konačni poredak dana bio je: Romić, Martinjak, Žovan, Sitarić.

ROTAX KUP

7. Nagrada Virovitice bodovala se i za Rotax Kup. U konkurenciji četvorice natjecatelja isti broj bodova i po jednu pobjedu i jedno drugo mjesto ostvarili su Tomislav Lovrenc (KK „Podravina Koprivnica“) i Marin Posavec (AMKK „Cobra Virovitica“), dok je treće mjesto u obje vožnje pripalo Luki Buzo (AMKK „Cobra Virrovitica). Na četvrto mjesto plasirao se iz „FM racing teama“ Nikola Samaržija.

KLUBOVI

Vozači domaćeg AMKK „Cobra Virovitica“ pobjednici su 7. Nagrade Virovitice u konkurenciji klubova sa 145 osvojenih bodova. Bilo je to i očekivana pobjeda, tim više što je ekipa nastupila u brojnijem i dobro raspoređenom sastavu kadau pitanju klase. Na drugo mjesto plasirao se KK „1“ iz Zagreba sa 122 boda ispred KK „Koprivnice“ sa 96 bodova. U poretku Prvenstva Hrvatske Virovitičanci su uspjehom da domaćem terenu prešli u vodstvo, ali je očito da će konkurencija u borbi za pobjedničku stepenicu postolja biti oštra do kraja sezone.

TEAMOVI

„Kreator Racing Team“ ( Sekulić, Herendić, Kovačić )   osvojio je još dva prva mjesta. Poslije prve utrke bilo je tijesno sa svega četiri boda prednosti, ali je već to nadoknadio sa 23 boda „viška“ u drugoj vožnji. Znatno je bodovno odmakao od konkurencije, ali vozači preostala dva tema – „Racing teama Romić“ ( Romić, Sitarić, Vargović ) i „Karting teama Prelučka Legenda – Rijeka“ ( Mesec, Jurišić, Radetić ) marljivo skupljaju bodove. (m,mj)

SIMILAR ARTICLES