7. Mahle Rally Nova Gorica 2018.

7. Mahle Rally Nova Gorica 2018.

Krisztian Hideg, Istvan Kerek (AK Delta Sport) - snimio M.Krpan

VIŠE OD 100 POSADA NA STARTU

Među 103 posade iz 8 zemalja svijeta na FIA ERT rallyu bodovanom i za PH sudjeluje 19 hrvatskih posada

NOVA GORICA – U samo tjedan dana Slovenija je domaćin još jedne značajne automobilističke manifestacije. U Novoj Gorici i njenom okruženju vozi se međunarodni 7. Mahle Rally Nova Gorica 2018. što se boduje u sedam konkurencija – FIA Europski rally trophy (centralna regija), FIA CEZ povijesnih vozila, Mitropa Rally Cup, te državna prvenstva Slovenije i Hrvatske. Na listi prijava su 103 posade iz osam zemalja, među kojima je 19 hrvatskih iz osam klubova. Tijekom dva dana vozi se 12 brzinskih ispita na šest lokacija itinererom duljine 380,17 km.

U impozantnom voznom parku s devet prestižnih automobila R5, te još 14 R2, elitu predvodi Čeh Ondrej Bisaha u Ford Fiesti R5, aktualni prvak FIA ERT centralna regija, ujedno i pobjednik u lipnju održanog 44.Ina delta rallya u okolici Zagreba. Najvećeg rivala domaćini vide u pobjedniku svih natjecanja ovogodišnjeg slovenskog prvenstva, mladom asu Roku Turku koji uz suvozačicu Blanku Kacin vozi „Peugeot 208 R5 T16“. Za pobjedničko postolje velike šanse ima i do sada četverostruki pobjednik novogoriškog rallya Talijan Claudio de Cecco s Emanuelom Florean u „Hyundaiu i20 NG R5“.

S hrvatske strane najveće izglede za dobar rezultat ima hrvatski prvak i vodeći ovogodišnje prvenstva Mađar Krisztian Hideg koji uz suvozača Istvana Kereka nastupa za zagrebački AK Delta Sport u Škoda Fabia R5. Sedam posada ekipnog lidera PH AK Delta Sport Zagreb juri k novoj pobjedi i naslovu najbolje rally družine u hrvatskom prvenstvu.

Ceremonijalni start upotpunjen pratećim sadržajima, ali i uporednim „2.Mahle Eco rallyem Nova Gorica namijenjenim vozilima s alternativnim pogonom ove će se godine odvijati u četvrtak 6.rujna od 18 sati u samom središtu Nove Gorice. Program prvog natjecateljskog dana u petak sastoji se od pet brzinaca (tri lokacije) sa startom od 14,40 sati iz Industrijske zone Kromberk, dok je za drugi dan predviđeno sedam brzinskih ispita na četiri lokacije. Najuspješnije posade Rallya Nova Gorica očekuju se na ciljnoj rampi u subotu,8.rujna u 17 sati.

Miroslav KRPAN