59. utrka Prvenstva Alpe Jadran

59. utrka Prvenstva Alpe Jadran

0 829

MAĆI“ S KOZALE STARTA S PRVE POZICIJE

Automotodrom Grobnik ovog je vikenda domaćin sedme od devet ovogodišnjih utrka motociklističkog Prvenstva Alpe Jadran na kojem sudjeluje 125 vozača iz 12 zemalja. Subotnji treninzi protekli su bez većih problema uz visoke temperature, a krajem dana održane su i prve bodovne utrke.

Ugodno iznenađenje priredio je Riječanin Marko Erceg, član domicilnog Moto kluba „Kvarner“ koji je u klasi SuperStock 1000 vozeći BMW ostvario najbolje vrijeme treninga vozeći 1:29,702 minuta i u nedjeljnoj će utrci startati sa prve pozicije. Vrlo blizu ali ipak samo 84 tisućinke sekunde sporiji bio je Bugar Martin Choy na identičnom motociklu. Ispod 1:30 minuta vozila su još dvojica vozača – Čeh Michal Filla (BMW) i još jedan hrvatski motociklist Dario Horvat (1.HMK Zagreb), tako da oni kreću iz prvog reda. Poslije šest utrka u vodstvu su Filla i Choy između kojih su samo dva boda razlike. Erceg kojeg od milja zovu „Maći“ s Kozale ima izozovan nedjeljni nastup samo treba izdržati.

Talijan Luca Tommasini koji nastupa za Moto klub Križevci bio je najbrži na treninzima klase „SuperStock 600“ vozeći 1:31,933 na „Triumphu“, a najveće će rivale imati u trenutno drugoplasiranom Prvenstva AAC Mađaru Janosu Chrobaku i trećeplasiranom Čehu Michalu Prašeku, obojica voze Yamahe, a startati će iz prvog reda sa druge i treće pozicije. Chrobak ima velike šanse preuzeti lidersku poziciju prvenstva jer mu vodeći sunarodnjak Patrik Vostarek nije niti stigao na Grobnik, a do ove su utrke bodovno izjednačeni. Iz drugog reda sa pete pozicije kreće Zadranin Marin Ivanov, a šeste Porečanin Alex Radman.

Križevčanin Renato Novosel u utrku klase 125 Sport Production krenuti će sa treće startne pozicije, a trenutno je i treći u Prvenstvu.

Najbolje vrijeme subotnjih treninga 1:29,415 minuta ostvario je apsolutni rekorder grobničke staze Slovenac Marko Jerman koji će u utrku klase Superbike krenuti sa prve pozicije na „Hondi“, a najveći su mu rivali Talijan Fabrizio Pellizon (Aprilia) i sunarodnjak Berto Camlek (Yamaha).

Prve su bodovne utrke odradili oldtimeraši. U Prvenstvu AAC Classic klase open pobijedio je Švicarac sa talijanskom licencom Roberto Germann (Triumph), a u klasi cl.500 Slovenac Jure Lampe ( Moto Morini) koji vozi za hrvatski AK Mlatnjavi-Muddy. Pobjednik klase special bio je Oscar Muzio (Ducati). Slovenac Boštjan Košnik (ESO) pobjednik je klase old500, a Talijan Franco Dalla Lana (Honda) klase old250.

U prvoj utrci Prvenstva Hrvatske oldtimera startala su 34 vozača, a najbrži je bio Zoran Salopek (OTMK Karlovac) na Hondi ujedno pobjednik klase 7. Pobjednici preostalih klasa bili su 2 – Dražen Krznarić (OTMK Karlovac, MZ), 3 – Davor Pulez (Karlovac, BMW), 4 -. Andrej Pristov (Classic racing, Triton), 5 – Kazimir Šepić (Blatnjavi-Muddy, Yamaha), 6 – Jure Lampe (Blatnjavi Muddy, Moto Guzzi) i 8 – Janko Frančišković (Karlovac, Suzuki).

Nedjeljni program u organizaciji Automotodroma Grobnik d.o.o. i Moto kluba „Kvarner“ počinje slobodnim treningom (warm up) u 9 sati, a prvo su od 10,10 na rasporedu druge bodovne utrke povijesnih motocikala. Od 12,45 slijedi pet bodovnih utrka sportskih klasa na kojima hrvatski motociklisti imaju velikih izgleda za pobjede. (m)

SIMILAR ARTICLES

0 314