4. Motorshow Poreč 2011. od 14.-16. listopada

4. Motorshow Poreč 2011. od 14.-16. listopada

0 466

POREČKI OKTANSKI VIKEND

Čitavo desetljeće Poreč je središte zaključnog relija sezone, prije koju godinu ugostio je sudionike završne svečanosti proglašenja najboljih automobilista i kartingaša Hrvatske, mnogo je puta bio mjestom održavanja različitih automobilističkih natjecanja, prošle godine u svibnju udomaćio niz trofejnih europskih i svjetskih asova na ogledu šampiona, da bi ove godine drugi puta, a četvrti ukupno, ponovo bio domaćinom trodnevnog sajma automobila, motocikala i opreme „4. MotorShow Poreč 2011.“, posvećenog sportu i sigurnosti u prometu. Poreč će po tko zna koji puta biti domaćinom jednog oktanskog spektakla. Za ovu, a uglavnom i niz ostalih do sada održanih manifestacija auto-moto sporta i industrije zasluge pripadaju Autoklubu „Skok racing“ iz Brtonigle. Ova kao i sve manifestacije što ih provodi i ove sezone AK Skok racing održavaju se pod motom globalne svjetske akcije „Desetljeće sigurnosti u prometu“ koju je pokrenula FIA, podržali Ujedinjeni narodi, a u Hrvatskoj je uz HAK provodi i Hrvatski auto i karting savez.

Pokrovitelji manifestacije su Grad Poreč i Turistička zajednica Grada Poreča, a mjesto zbivanja je novo gradsko parkiralište „Žatika“ nadomak istoimene proslavljene i arhitektonski jedne od najljepših sportskih dvorana u ovom dijelu Europe. Prije tri godine na „starom“ gradskom parkiralištu prvijenac ove manifestacije obišlo je više od deset tisuća posjetitelja, a proljetos   brojnim posjetiteljima, čija se procjena kreće na šest tisuća, pružena je prilika vidjeti mnoge nove modele automobila i motocikala, kao i proizvode neizostavne prateće automobilske industrije.

I ovo jesenje izdanje obilovati će zanimljivostima: izložbe oldtimera, trkaćih automobila i motocikala, formula i prototipova, tuniranih automobila, a sve je to upotpunio i sportski program prije svega bodovno natjecanje Kupa Hrvatske u kronometar vožnjama, ujedno i bodovanje Prvenstva Regije Zapad HAKS-a i Prvenstva Istarske rivijere.

Očekuje se nastup nacionalnih prvaka u kartingu, supermota i BMX kaskadera, egzibicije drift-era Slovenije i Hrvatske, freestyle vožnje asova Slovenije, Mađarske i Hrvatske, te promo vožnje domaćih i inozemnih automobilističkih asova. Posebna pažnja ovog je puta posvećena najmlađim kartingašima Istre i okruženja uzrasta do 8 godina u cilju promocije karting sporta, ali i posredno sigurnosti u prometu gdje su mladi najugroženiji. Odraslima će zasigurno biti zanimljiv pogled na brojne prestižne automobile Ferrari što stižu iz Italije, kao i Promo team Corvetta, dok će pažnju plijeniti i „car-wash“ sa atraktivnim ljepoticama i prestižnim modelima automobila. Posjetitelji će moći isprobati i terence na posebnom zemljanom poligonu u sklopu Žatike.

Uz sportske i svakodnevne automobile i motocikle naći će se i najjači europski dragster od 2.040 KS što do „stotke“ ubrzava za 0,8 sekundi. Svoje umijeće vožnje, ali ovog puta u raznim vozilima prikazati će i brojni asovi oktanskog spektakla predvođeni najtrofejnijim hrvatskim automobilistom, ove godine dobitnikom prestižne „Dijamantne kacige HAKS-a“ Dubrovčaninom Nikom Pulićem.

Grad Poreč i domicilna Turistička zajednica daju veliku podršku projektu i manifestaciji koja se održava u posezonskom periodu značajnom za porečki turizam sa željom da se ista nastavi i ubuduće te postane tradicijska priredba. Uoči manifestacije u sjedištu Grada Poreča održana je i konferencija za novinare kojoj su obol pored predstavnika organizatora dali dogradonačelnica Poreča Nadia Štifanić-Dobrilović i direktor TZ Nenad Velenik.

„4. MotorShow Poreč 2011.“ svečano se otvara u petak 14. listopada u 12 sati.

Sve o programu manifestacije može se doznati na www.motorshow-porec.com. (m)