3. RALLY SHOW SANTA DOMENICA

3. RALLY SHOW SANTA DOMENICA

0 467

Ovaj će vikend u okolici Svete Nedelje i Samobora biti pravi oktavski show ! Zasluge pripisujemo neumorenim entuzijastima Auto karting kluba „Sveta Nedelja“ koji u subotu 24. i nedjelju 25. studenoga organiziraju uz tehničku izvedbu zagrebačkog Autokluba „Delta“ pozivno međunarodno natjecanje „3. Rally Show Santa Domenica 2012.“ što će se odvijati u Svetoj Nedelji i okolici Samobora.

Već se dugo zna da želju nastupa ima veliki broj vozača, odnosno posada, ali lista prijava je impresivna. Prijavile su se čak 84 posade iz pet zemalja – Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Srbije i Švedske. Nastupati će u 24 različite marke automobila među kojima prednjači Renault sa 11, a slijede ga Škoda i Zastava sa po devet automobila. Za sam vrh očekuje se i međusobni ogled po sedam Subarua i Mitsubishia.

Listu prijava predvodi prošlogodišnji pobjednik Zagrepčanin Ivan Goran Čibej koji je sa suvozačem Sašom Bittermanom najavio ekskluzivni nastup. Iako je Čibej proteklih sezona rijedak sudionik hrvatskih natjecanja ovog se puta odlučio pokazati u najboljem svjetlu.

Atraktivna staza, makadamska podloga i pregršt relijaške kemije ovoj dvojici vrhunskih automobilista bili su odlučujući motiv da sjednu u prestižni automobil i svoje znanje i vještinu podijele s kolegama koji su najmasovnijim odazivom pokazali čari privlačnosti izazova i nezamjenjivosti „kraljice“ auto sporta.

ČIBEJ I SZILAGYI U WRC-u

Nastup Čibeja i Bittermana začinjen je svojevrsnom senzacijom. Stižu u do sada na našim prostorima neviđenim WRC automobilom „Škoda Octavia“ . Tim povodom kazuju:

-Zahvaljujući prvenstveno ponosnim sponzorima Fuchs mazivima i Splitskoj banci, po prvi će puta jedna hrvatska posada na hrvatskoj stazi nastupiti u WRC automobilu i tako se pridružiti Mađarima dajući tako ekskluzivnu WRC dimenziju ovogodišnjeg showa. Time dodatno uveličavamo neočekivanu privlačnost i jamstvo vrhunskih reli dvoboja i uživanja za publiku. Pozivamo stoga sve ljubitelje relija da svojim dolaskom iskažu potporu svim vozačima, ali i organizatorima koji su uložili veliki trud – riječi su Ivana i Saše uoči Santa Domenice.

I tako će se ovog vikenda na reli spektaklu predstaviti dva WRC-a. Od ranije je svoj nastup u prestižnoj „Subaru Imprezi S9 WRC“, svjetskoj atrakciji do prije koju godinu najavio Mađar Janos Szilagyi sa suvozačem Botond Csanyiem. Uz njih, pa i Šebalja, Lončarića, Peljhana i nisku šampiona različitih automobilističkih disciplina, domaćih i stranih vozača, vrijedi vikend rezervirati za spektakl nadomak Svete Nedelje i Samobora.
Obzirom na broj prijavljenih u službenoj konkurenciji, k tome još pet predvozača, organizatori su djelomično korigirali nedjeljnu satnicu, pa cijeli spektakl počinje pola sata ranije.

U NEDJELJU JUTRO – POLA SATA RANIJI POČETAK

Okupljanje sudionika je u subotu 24. studenoga od 14 do 16 sati na verifikaciji i tehničkom prijemu što će se odvijati na središnjem Trgu Ante Starčevića u Svetoj Nedelji i prostorima Mjesnog odbora. U jutarnjim satima od 10 do 12 sati mogu se upoznavati neparni brzinci, a potom dva sata parni. Ceremonijalni start predviđen je u 18 sati sa Trga Ante Starčevića. Iza 20 sati je nezaobilazni Rally Party u samoborskom Caffe baru Gradna.


Nedjeljno jutro najavljuje natjecateljski dan od 8,30 sati kada starta prvi, potom u 10,15 drugi, u 12 treći i u 13,45 sati četvrti brzinac. Promotivne vožnje sponzora, gledatelja i medija su od 15 sati, a u 16,30 sati najboljima će se pripasti počasne i prigodne nagrade. (m)