27. Winter Cup 2019. – najava

27. Winter Cup 2019. – najava

0 349
MATIJA JURIŠIĆ (AK RI autosport) - snimio M.Krpan

Otvorenje sezone u Italiji

NASTUP TRI HRVATSKA VOZAČA

ZAGREB – Iako zima još nije kazala sve, a sunce i topla veljača najavljuju proljeće, već je tradicija da sredina ovog mjeseca bude rezervirana za otvorenje međunarodne karting sezone. Uobičajeno, domaćin je Italija, Lonato del Garda, gdje se od 14. do 17. veljače održava već tradicionalni i izuzetno cijenjen „27.Winter Cup 2019.“.

Voze se četiri klase, a ukupno je prijavljeno 319 vozača iz 40-tak zemalja. Tako je u klasi „KZ2“ čak 99 sudionika, a među njima su i dva višestruka hrvatska prvaka, jedan iskusniji i stariji koji se svojevremeno oprobao i diljem Europe u vožnji formula Zagrepčanin Kristijan Habulin (KK 1 Zagreb) i onaj u čije se buduće rezultate puno polaže, sugrađanin mu Jan Pokos (AKK Zanatlija), prošlogodišnji dobitnik „Zlatne kacinge HAKS-a“. Pokosu je, pored nekih nastupa po oknčanju prošlogodišnje sezone na treninzima, ovo vatreno krštenje u novoj, jačoj i prestižnoj klasi. Treći hrvatski mladi as, ovog vikenda u Italiji, je dvostruki prvak Hrvatske, prošlogodišnji najuspješniji senior među kartingašima Hrvatske, Riječanin Matija Jurišić (AK RI autosport) koji nastupa u klasi „OK“ u kojoj sudjeluje 72 vozača. Preostale dvije klase su „OK Junior“ (90 vozača) i „Mini Rok“ sa 58 sudionika.

Dnevna satnica sva četiri dana u Lonatu je izuzetno zgusnuta obzirom da zbog broja vozača svaka klasa treninge i kvalifikacije vozi u dvije ili tri skupine. Finalne vožnje su u nedjelju. Nastup u Italiji samo je jedan u nizu na kojem će ova tri, ali očekuju se i nastupi još nekih hrvatskih vozača, među kojima prvenstveno Leona Zelenka (KK Koprivnica) i Damiana Sekulića (AK Ivanić), „brusiti“ formu za one bodovne nastupe u okviru međunarodnih sustavnih bodovnih konkurencija kupova ili prvenstava, ali i domaćeg prvenstva koje starta 13.travnja utrkom u Novom Marofu.

Miroslav KRPAN