25. Nagrada Virovitice

25. Nagrada Virovitice

MARKO TURK ( KK Koprivnica ) snimio M.Krpan

PETORICA VOZAČA DO DVOSTRUKIH POBJEDA

Jubilarnu 25.utrku, nastupom i dobrim borbama, na stazi uveličalo 29 vozača

VIROVITICA – Auto moto karting klub Cobra Virovitica još je jednom uspješnom organizacijom upotpunio niz karting utrka na gradskoj stazi u Virovitici, jednoj od rijetkih u Hrvatskoj, i tako „25.Nagradom Virovitice 2021.“ obilježio i jubilej kontinuiteta i pristranosti hrvatskom karting sportu. Podržani pokroviteljima Gradom Virovitica i Romić-Promet.d.o.o., vrijedni sportski entuzijasti dočekali su nastup 29 vozača iz 12 klubova, raspoređenih u osam klasa, a sve u okviru pete i šeste bodovne utrke ovogodišnjeg Prvenstva Republike Hrvatske.

Petorica su vozača posebno dojmila svojim nastupima, obzirom da su ostvarili pobjede u obje bodovne utrke, a time uglavnom ili „zacementirali“ ili preuzeli lidersku, vodeću poziciju svojih klasa. Tako je s dvije pobjede u klasi Rotax Max Junior Lorenzo Mahnich, iz Karting kluba Rijeka, izjednačio bodovni skor na vrhu ljestvice u klasi kojom je s tri pobjede u dosadašnjem dijelu prvenstva prednost bila na strani Frana Kranjca (KK 1 Zagreb), koji se morao pomiriti s dva druga mjesta. Dvije je nadmoćne pobjede ostvario Marko Turk, vozač KK Koprivnice, koji je u klasi Rotax Max Senior upisao pobjede s prednošću od 14,741 sekundu u prvoj ispred Timoteja Filipovića (AKK Podravina Koprivnica), odnosno 10,158 sekundi u drugoj utrci ispred Luke Raspora (AK Opatija), te tako nanizao šest uzastopnih pobjeda ove sezone. Još je jednom vozaču pošlo „za nogom“ tih šest pobjeda u nizu, u klasi Rotax DD2 Master, ovog puta sam, bodove pobjednika upisuje Ivo Matić (AKK Podravina Koprivnica).

U klasi KZ2, nakon izbivanja s hrvatskih staza, okupiran nastupima u inozemstvu, pojavio se svojevremeni višestruki hrvatski prvak Damian Sekulić (AKK Ivanić) i polučio dvije pobjede klase ispred Marka Kranjčeca (AMKK Cobra Virovitica), kojeg su bodovi za dva druga mjesta doveli na vrh ljestvice ovogodišnjeg prvenstva klase KZ2.

Svojevrsno iznenađenje, s dvije je pobjede, polučio u klasi KZ2 Master Tomislav Škvarić (AMKK Cobra) koji je za skromnih 153 tisućinke sekunde u prvoj utrci nadmašio višestrukog državnog prvaka i klupskog kolegu Nikolu Samaržiju. U drugoj je Samaržija, sredinom utrke, morao odustati i tako pobjedu prepustiti Škvariću, koji je bio znatno uspješniji od brata Tihomira. Tomislav Škvarić, s ove dvije pobjede, zasjeo je na vrh tablice PH ove sezone.

U klasi Rotax Micro Max po jednu pobjedu ostvarili su Karlo Đaković (KK Rijeka) i Vito Ćoza (AK Anvi Racing Grobnik), ali je s druga dva mjesta bodovnu prednost na tablici zadržao Šimun Borovčak (KK 1 Zagreb). Mihaelo Zorić (KK Rijeka) pobijedio je u prvoj utrci, a Vito Gajski Kustec (AKK Ivanić) u drugoj utrci klase Rotax Mini Max, ali je lider klase, s najviše bodova i četiri pobjede, ostao Zorić.
Najbolje vrijeme kruga, stazom dugom 829 metara, u bodovnim utrkama ostvario je Damian Sekulić, u vremenu 38,045 sekundi, tijekom prvog nastupa. U klasi najmlađih „Baby kart“ svakom se sudioniku dodjelje status „pobjednika“, a rezultatima na stazi slijedom su se uvrstili Noa Antonić 8KK Rijeka), Andrija Borovčak (KK 1 Zagreb) i Andrija Bjelica (AMKK Cobra Virovitica).

Šest bodova u dvije utrke više su za prvo mjesto dnevnog programa ostvarili vozači KK Rijeka u ekipnoj konkurenciji, ispred AMKK Cobra Virovitica, koji su i dalje vodeći u prvenstvu ispred Riječana, za isti broj bodova viška.

Miroslav KRPAN