24.Rally Opatija 2015.

24.Rally Opatija 2015.

0 1753

NA STARTU 57 POSADA IZ 8 ZEMALJA

                   Ovogodišnji međunarodni 24.Rally Opatija 2015. što se 1. i 2. svibnja održava na širem području Opatije i zaleđu Učke s istarske strane predstavlčjen je novinarima u riječkom RI Info centru. Organizator ove tradicionalne manifestacije Autoklub Opatija ove je godine po broju prijava rally vratio na stare slave obzirom da je prijavljeno čak 57 posada iz osam zemalja: Hrvatske, Italije, Slovenije, Austrije, Njemačke, Češke, Mađarske i Bosne i Hercegovine, čemu je najviše pridonijelo uvrštavanje u pet sustava bodovanja. Tako će pored Prvenstva Republike Hrvatske sudionici voziti za bodove Mitropa rally Cupa, talijanskog Alpe adria rally Cupa, te Šampionat i Kup Bosne i Hercegovine.

-Izuzetno smo zadovoljni da je ova priredba ponovo ovako dobro prihvaćena od brojnih posada među kojima prednjače stranci što nam je i cilj da u Opatiji ugostimo što više potencijalnih budućih gostiju. Podržavali smo godinama, a to činimo i sada vrijedne organizatore koji su uspjeli u želji povratka na nekadašnje vrhunske opatijske reli priredbe. Vjerujemo da je ovo samo početak jedne nove stranice u automobilističkoj kraljici na opatijskom području – istakao je Fernando Kirigin, opatijski dogradonačelnik.

Strane posade brojnije su od domaćih. Čak 33 stižu iz sedam zemalja, preednjače Talijani što podsjeća na već davne 80-te, a od domaćih u drugo bodovno natjecanje hrvatskog prvenstva ulaze 23 posade iz devet klubova. Pored tri vodeća hrvatska imena Juraja Šebalja (Sveta Nedelja), Janosa Szilagyija (Delta Sport) i Daniela Šaškina (D.T. Poreč) posebnu pažnju privlači čak pet posada Autokluba „Opatija Motorsport“. Tako ćemo na startu vidjeti posade Prodan-Draženović (Peugeot 208 R2), T.Hrtvatin-P.Perčić Hrvatin (Renault Clio RS), Mihelić-Butorac (Citroen C2 R2), Katić-Rubinić (VW Polo1.4) i Petretić-Surina (VW Polo 1.4).

-Sudionike očekuje 357,27 kilometara itinerera s osam brzinskih ispita ukupne duljine 110,54 km. Prve se večeri dva puta vozi brzinac Breza kod Permana, a sutradan su na rasporedu vožnje cestama Ćićarije – dva puta po tri brzinca Brest, Račja Vas i Mune. Konkurencija je izuzetno jaka pa će i uzbuđenja na stazama biti besprijekorna. Svemo će očito doprinijeti i promjenjivo vrijeme, pa i klizak kolnik – kazao je direktor rallya Dražen Puž.

Uz opatijski klub suorganizatori su riječki autoklubovi Ina Millennium i Rijeka, pokrovitelji gradovi Opatija i Buzet, a glavni sponzor Techno auto.

U petak 1.svibnja od 8 do 12,30 sati predviđena je verifikacija posada (Preluk) i tehnički prijam vozila (Servis Kajba Bivio), od 14 do 16,30 sati Shakedown na dijelu brzinca Breza. Okupljanje svih vozila u centru Opatije je od 17,15 sati nadomak gradske Tržnice ispred koje će prvo vozilo startati u 18,30 sati. Od 18,53 i 20,26 sati voze se prva dva brzinca.

Subotnji program kreće iz opatijske luke u 9 sati, a na cilju se pobjednička posada očekuje u 18 sati.

(mk)