2. Rally show Santa Domenica

2. Rally show Santa Domenica

0 503

40 POSADA NA MAKADAMSKOM   BRZINCU

Vrijedni i neumorni entuzijasti jednog od najmlađih domaćih oktanskih klubova Auto karting kluba „Sveta Nedjelja“ prije godinu dana upustili su se u svojevrsnu avanturu. Poslije zadnjeg rallya sezone organizirali su jedno okupljanje vrhunskih vozača, što više posada, ali i svih onih koji to žele biti pa barem na samo jedan dan. I u potpunosti uspjeli. Nisu se zaustavili, nastavljaju tamo gdje su stali.

Posljednji vikendi svake kalendarske godine prigoda su da po okončanju službene natjecateljske sezone šansu dobiju i brojna okupljanja automobilista na kojima se nastupa neopterećeno bodovima, pobjedničkim postoljima, titulama prvaka, čisto onako „iz gušta“.

Ove subote 26. i nedjelje 27. studenoga organiziraju uz tehničku izvedbu iskusnih sudaca zagrebačkog Autokluba „Delta“ „2. Rally Show Santa Domenica 2011.“ što će se odvijati u Svetoj Nedelji i okolici Samobora. Biti će to natjecanje na kojem će se rezultati odrediti klasičnim mjerenjem prolaznih vremena, ali i ocjenjivanjem najatraktivnijih prolazaka, kao i najdužeg skoka na kružnim brzinskim ispitima   iste izuzetno atraktivne i tehnički zahtjevne staze. Dionica sa startom kod Savršćaka ( „kružno“ u smjeru Samoborskog otoka) duga je 13,05 km metara i u cijeloj je duljini makadamska. Sudjelujuće posade proći će je ukupno četiri puta, pa će se pobjednici znati tek poslije 52 km vožnje. Organizator je propisao pravila po kojima pravo nastupa imaju sva motorna vozila koja čak ne moraju biti registrirana, ali moraju posjedovati sigurnosnu opremu predviđenu za automobilističke nastupe.

Sudionici će prema vozilima biti raspoređeni u tri klase prema radnoj zapremini motora i to: Sprint do 1.400 ccm, Super Sport do 2.000 ccm i Pro Sport preko 2.001 ccm. Najuspješnije vozače i suvozače za osvojena prva tri mjesta očekuju počasne nagrade za ukupni poredak, svaku klasu, te posebno najdulje ocijenjeni skok i najatraktivnije ocijenjenu vožnju.

Prošlogodišnje premijerno izdanje pokazalo se izuzetnim usprkos problemima sa najavljenim snijegom koji je na radost nekih i pao, ali isto tako zadao ponekima i probleme. Ovogodišnja prognoza je slična pa bi dekor mogao biti uvodno bijel, a do cilja blatnjavo smeđi. No, tko mari za blato,…. Gušt je gušt. Imena su prošle godine bila „jaka“. Ove skoro i jača. Spomenimo samo one velikane raznih disciplina auto sporta među kojima je po privremenoj listi prijava od prije tri dana podosta prvaka. Juraj Šebalj, Ivan Čibej, domaći adut Nenad Lončarić ujedno čelni čovjek Organizacijskog odbora priredbe, Slovenac Darko Peljhan, Daniel Šaškin, Tomislav Muhvić, Dražen Ćurić, Ivan Jandrečić, Alen Peruč, Marino Čargonja, pa sve do još jednog domaćina Daniela Vojvodića. Do jučer ih je 34 ali očekivanja sežu do brojke 50.

Okupljanje sudionika je u subotu 26. studenoga od 14 do 16 sati na verifikaciji i tehničkom prijemu što će se odvijati na središnjem Trgu Ante Starčevića u Svetoj Nedelji i prostorima Mjesnog odbora. U jutarnjim satima od 10 do 12 sati mogu se upoznavati neparni brzinci, a potom dva sata parni. Ceremonijalni start predviđen je u 18 sati sa Trga Ante Starčevića. Iza 21 je nezaobilazni Rally Party u HOTO Centru. Nedjeljno jutro najavljuje natjecateljski dan – od 7 sati otvara se Cervisno parkiralište, a sastanak s vozačima je u 8,40 sati. U 9 sati starta prvi, potom u 10,15 drugi, u 12 treći i u 13 sati četvrti brzinac (ako staza izdrži !?). Posebne promotivne vožnje sponzora, gledatelja i medija su od 14,15 do 15,45 sati na onom što od staze ostane, a prije mraka u 16 sati najboljima će se uručiti počasne i prigodne nagrade.

Organizatori očekuju veliki broj ljubitelja auto sporta , stoga se i niz   dodatnih informacija može saznati na službenoj adresi organizatora www.akk-svetanedelja.com. (m)