2. Nagrada RI-SKOK – Poreč 2011.

2. Nagrada RI-SKOK – Poreč 2011.

0 459

Foto: Miroslav Krpan

KOPAJTIĆ I MARINO MILOKANOVIĆ FAVORITI   U POREČU

Treće ovogodišnje bodovno natjecanje Kupa Republike Hrvatske u kronometar vožnji održava se u nedjelju 16. listopada u Poreču pod nazivom „2. Nagrada RI-SKOK – Poreč 2011.“ i dio je programskih sadržaja trodnevne manifestacije „4. MotorShow Poreč 2011.“ čiji je domaćin   Grad Poreč. Organizatori natjecanja su riječki Autoklub „RI autosport“ i Autoklub „Skok racing“ Brtonigla, a uz bodovanje hrvatskog kupa, natjecanje se boduje i za Prvenstvo Regije Zapad HAKS-a i Prvenstvo Istarske rivijere.

Prijavljeno je 48 vozačica i vozača iz 12 klubova, a natjecanje se odvija na improviziranoj stazi „Žatika“ istoimenog porečkog gradskog parkirališta. Sa dvije pobjede u „generalci“ s početka sezone na dva bodovna natjecanja u Taru vodeći ukupno Kupa Hrvatske je prošlogodišnji pobjednik sezone Dejan Kopajtić (AK Rijeka). Zasigurno će najvećeg rivala imati u trenutno drugoplasiranom Marinu Milokanoviću (AK Skok racing), no sada u smiraj ovogodišnje sezone konkurencija je žešća i brojnija pa će odlučivati svaka nijansa. Međutim u prvenstvu Regije Zapad održana su četiri natjecanja, a dva boda u prednosti ispred Kopajtića je upravo Marino Milokanović. U konkurenciji vozačica uoči Poreča bodovno su izjednačene Nensi Milokanović (Skok racing) i Iva Peruško (Pula-Rovinj) pa će biti zanimljiv ogled ove dvije vozačice. Na vrhu ljestvice ekipnog poretka dominiraju istarski klubovi – brojem sudionika i ovog vikenda najbrojniji pazinski Istra racing team je u prednosti ispred AK Buzet autosport, a u stopu ih prate članovi AK Skok racing.

Pokrovitelji manifestacije su Grad Poreč i Turistička zajednica Grada Poreča, a jutarnje okupljanje na verifikaciji i tehničkom prijemu odvija se od 8 do 9 sati. Trening je zakazan u 10 sati, a prva od tri bodovne vožnje čija se ostvarena vremena u cijelosti zbrajaju za konačni poredak i nagrade je u 12 sati. (m)