2. NAGRADA OKŠ-a

2. NAGRADA OKŠ-a

0 707

DVOSTRUKE POBJEDE SEKULIĆA, ROMIĆA I LOVRENCA

Nastavljena je karting sezona Prvenstva Republike Hrvatske. Za razliku od predhodne utrke, u Novom Marofu tijekom „2. Nagrade OKŠ-a“, vrijeme je savršeno poslužilo kartingaše, a nažalost malobrojna publika mogla je uživati u vrhunskim natjecanjima i borbama po klasama. Po prvi put u ovoj sezoni vožena su i dva natjecanja naknadno uvedenog Rotax kupa. Tehnička komisija i ovog je puta imala pune ruke posla, ali niti na jednom kartingu nisu pronađene tehničke nepravilnosti. Žiri natjecanja ipak je dodijelio jednu kaznu – na kraju natjecanja William Mucak (KF3) kažnjen je oduzimanjem pet bodova. Nastupila su 34 vozača, od čega i ovog puta najviše u klasi Mini kart.

LIMAČ 50 – Turk opet prvi kroz cilj

Tradicionalnp, natjecanja su otvorili oni najmlađi – klasa Limač 50. Petorica natjecatelja u četiri su predviđena kruga utrke prikazali da će se prelaskom u veću klasu na neke od njih morati ozbiljnije računati, a i ovog je puta prvi kroz cilj prošao Marko Turk (AK FM Team) ispred najvećeg konkurenta i „počasnog“ člana Karting teama „Prelučka legenda“ Adriena Meseca (KK Rijeka), te Riccarda Mattia Elettia (KK Rijeka). Naravno, svi sudionici ove klase dobili su odmah po završetku utrke počasne nagrade, tako da su se predhodno navedenim vozačima na dodjeli pridružili još i Franko Škugor (AKK Šibenik) i Filip Lozić (KK Rijeka).

MINI KART – Sekulić učvrstio vodeću poziciju Prvenstva

Kao i na „1. nagradi OKŠ-a“ najviše se uzbuđenja očekivalo od najbrojnije klase – Mini kart 60. Dvanaest kartingaša, od čega većina odlično pripremljenih za natjecanja, kroz dan su u potpunosti opravdali prognoze dobrih nadmetanja na stazi. Ostvarivši najbolje vrijeme službenih treninga (59,194 sekundi) Matija Jurišić (Ri autosport) potaknuo je Damiana Sekulića (AMKK Cobra Virovitica) da već na kvalifikacijama postavi službeno rekordno vrijeme klase Mini kart (58,879) ispred drugoplasiranog Maxa Herendića (KK1 Zagreb) sa vremenom 59,402 i trećeplasiranog Jurišića (59,493). Na samom startu utrke Herendić izbija na prvu poziciju ispred Sekulića koji u uzbudljivoj vožnji vraća vodeću poziciju, te prvi prolazi kroz cilj ispred drugoplasiranog Herendića. Treća je kroz cilj prve trke prošla odlična Matea Turk (AK FM Team) ispred četvrtoplasiranog Jurišića. Na drugoj utrci klase 2 Sekulić nakon ponovljenog „letećeg“ starta nije dozvolio iznenađenja, te je prvi prošao kroz cilj već četvrti put ove sezone osvojivši maksimalni broj bodova u Prvenstvu. Zanimljiva borba vodila se za drugu i treću poziciju utrke – u kojoj je Herendić odolio svim napadima Jurišića i osvojio zasluženo drugo mjesto. Treća pozicija pripala je Jurišiću, a četvrta Janu Pokosu (AKK Zanatlija). U zbroju dviju utrka konačni poredak bio je: 1. Sekulić, 2. Herendić, 3. Jurišić.

KF3 – Luka Mavrin pobjednik dana

Najviše posla i glavobolje žiriju utrke zadala je klasa KF3. Nakon bliskog susreta u prvoj vožnji između Williama Mucaka (KK 1 Zagreb) i Juraja Kovačića (KK Koprivnica) prvom je nakon utrke dodjeljeno 5 bodova kazne. Najbolje vrijeme kvalifikacija postavio je upravo Mucak (52,251) ispred Luke Mavrina (KK 1 Zagreb) s vremenom 52,353 i Kovačića (52,666). Koncentriranom vožnjom do prve se pobjede dovezao odlični Mavrin prošavši kroz cilj s vremenom 8:47:723 – niti sekundu ispred drugoplasiranog Mucaka. Treći je kroz cilj prošao Kovačić, dok je Marino Radetić (KK Rijeka) morao odustati zbog tehičkog problema nastalog nakon duela s Kovačićem. U drugoj utrci Radetić nije niti nastupio, te je brojčano stanje klase spalo na tri vozača. Uvjerljivu pobjedu druge vožnje odnosi Mucak s vremenom 8:42:884 ispred Mavrina i Kovačića. U zbroju dviju vožnji ukupni pobjednik dana bio je Mavrin ispred drugoplasiranog Mucka i trećeplasiranog Kovačića.

KLASA KZ2 – Filipu Romiću dvije pobjede

Već od samog početka vidjelo se da će glavni favorit ove klase biti Filip Romić (AMKK Cobra Virovitica) koji je u konkurenciji sedam vozača ostvario uvjerljivo najbolje vrijeme kvalifikacija 51,260 sekundi ispred Žarka Martinjaka (KK Koprivnica) s vremenom 51,518 i Ivana Žovana s vremenom 51,812. U trinaest krugova dugoj prvoj utrci do pobjede je Romić stigao s tri sekunde prednosti ispred Žovana i šest sekundi prednosti ispred Martinjaka. Četvrto plasiranom Renatu Dujmoviću (KK Koprivnica) treće je mjesto pobjeglo za šest desetinki…

U drugoj vožnji i naravno ukupnom zbroju vožnji poredak prvoplasirane trojice vozača nije se mijenjao, tako da su se na pobjedničko postolje popeli Romić, Žovan i Martinjak. Dujmović je završio četvrtoplasirani, a pobjednik „1. Nagrade OKŠ-a“ Tomislav Pavlić (AKK Sveta Nedjelja) ovog se puta morao zadovoljiti petim mjestom.

ROTAX KUP – Lovrenc neuhvatljiv

Prvu ovogodišnju utrku odvezli su i kartingaši koji nastupaju u Rotax kupu. Odlični Tomislav Lovrenc (AKK Podravina Koprivnica) bio je neuhvatljiv za preostalih petoricu vozača i ostavrio je pobjede u obje vožnje (11:45:052 i 11:46:601) ispred drugoplasiranog Luke Buze (AMKK Cobra Virovitica) i trećeplasiranog Dorijana Čargonje (AKK Podravina Koprivnica). Šestorica vozača u dvije su vožnje od po trinaest krugova pokazala su da će kroz sezonu ovo također biti interesantna nadmetanja.

KLUBOVI – KK1 ispred Virovitičana

S ukupno osvojenih 130 bodova još jednu pobjedu u nadmetanju klubova odnio je KK 1 – Zagreb, potvrdivši se kao glavni favorit za osvajanje Prvenstva Hrvatske. AMKK Cobra Virovitica sa 116 bodova plasirao se na drugo mjesto ispred trećeplasiranog KK Koprivnica. AKK Podravina Koprivnica zauzela je četvrto mjesto ispred AK Ri-autosporta.

TEAMOVI – Kreator Racing Teamu još jedna pobjeda

Poredak karting teamova na ovoj je utrci bio indentičan kao i na prvom natjecanju sezone. „Kreator Racing Teamu“ pripala je uvjerljiva prva pozicija ispred drugoplasiranog „Racing Teama Romić“ i trećeplasiranog „Karting Teama Prelučka Legenda“ Rijeka u sastavu Mesec, Jurišić i Radetić.

Nakon dva natjecanja na Karting stazi „ST Rauš“ u Novom Marofu pred kartingašima je mjesec dana pauze, nakon čega se sezona nastavlja natjecanjem u Virovitici. (m,mj)

Snimci: G.Petrović

SIMILAR ARTICLES