19.11.2011

19.11.2011

0 623

GOTOVO JE, GOTOVO

Usklik je ovo kojim se označi kraj nečega što moguće da, moguće i ne – željno očekujemo. Da li smo s radošću dočekali kraj još jedne hrvatske automobilističke sezone teško je kazati. Opet ona – moguće da, moguće ne !

Svi koji su prvaci, pobjednici, sretni su i zadovoljni. Oni s malo manje sreće i uspjeha – i nisu baš. Tek kojih desetak dana po okončanju posljednjeg natjecanja državnog prvenstva teško je iznijeti sve ocjene, za što će u hladnim zimskim danima biti vremena pa ćemo tome posvetiti i dosta prostora i pažnje.

Sezona za nama nije bila nimalo laka. Prava recesijska u svakom pogledu. Natjecanja manje, vozača isto tako, pa niti gledatelji nisu nešto bili prekobrojni, osjećao se skromniji pristup organizaciji, zadovoljavanje onog osnovnog i bitnog. Bilo je otkazivanja natjecanja, bilo je kvarova i izlijetanja, krivih procjena u početku sezone, kalkulacija na i uz stazu, za neke dobrih, za neke loših, ali sve to „ide u staž“. Sezona se provukla kroz devet mjeseci unutar 232 dana. Dugo toplo ljeto za neke je bilo i predugo, a sada traje dugi „zimski san“. Mnogi kažu – bilo je teško, skoro najteže do sada, ali kada kažu biti će još teže – naježimo se!

Ne preostaje nam ništa drugo nego li „odglasati“ svoje u nadi boljeg sutra, dočekati Novu Godinu, „odskijati“ svoje ( samo da se ne nasanjkamo ), maskirati se u karnevalskim danima ( pa i na kotačima ) i tamo negdje sredinom ožujka 2012. bez maske i „fige u džepu“ uploviti, nadamo se u bolju novu natjecateljsku automobilističku sezonu. A do tada vrijedi skupljati ( ako se što više može ) poneku kunu i „šarafiti“ u garaži. Ili – uplatiti loto. Zgoditak je uvijek moguć !

okom i perom Miroslav Krpan