17.12.2011.

17.12.2011.

0 779

I …… TO JE TO – sanjali i dosanjali………

Sasvim slučajno jednog ljetnog dana ove godine ( 2011.) u užem krugu vozača „RI autosporta“ na glas sam se upitao „Zašto mi ne bi mogli imati svoju web stranicu?“. Niti slutio nisam u što će se to zapravo pretvoriti. Nisam bio skeptik, naprotiv, „moji“ su me dečki shvatili daleko ozbiljnije nego li sam to ja postavio tek onako usput. Nisam ni znao da se ta ideja proširila na one koji su sasvim ozbiljno shvatili moju nakanu.

Što više, jednog su me dana ugodno iznenadili. I bez da ja to znam – na budućem „projektu“ ozbiljno se radilo. Ali, do tada sam samo u sebi razmišljao – a što to ne bi mogao biti javni automobilistički portal, nešto što bi moglo upotpuniti još uvijek slabašnu medijsku oktansku scenu u nas.

I tako iz dana u dan, iz tjedna u tjedan, proteklih se dva-tri mjeseca stvarao ovaj danas gotovi proizvod, ostvarivao se „projekt“ godine, bolje kazano „projekt“ koji bilježi na najbolji mogući način proteklih uspješnih tisuću dana našeg mladog rezultatski i organizacijski uspješnog riječkog sportskog kolektiva imenom Autoklub „RI autosport“.

Tko sretniji od nas, no nadamo se i svih Vas, Vas dragi ljubitelji brzina, ljubitelji oktanskih uzbuđenja na dva, tri ili četiri kotača, svih Vas koji ste voljni pročitati riječ dvije, pogledati fotke ili filmić o nekom hrvatskom oktanskom događanju, o nekom našem asu ili amazonki kojima nema ravnih, o svima onima koji sanjaju, a mnogi i dosanjaju svoj oktanski uspjeh. Nadamo se da ćemo ustrajati, biti oni koje će se rado „klikati“, o čemu će se sa zadovoljstvom pričati, kako ja volim kazati „za šankom“. I neka. No, spremni smo i na kritiku, a još više na sugestiju. Pred nama je onih famoznih sto dana, upravo toliko do početka nove službene natjecateljske sezone na području Hrvatske, pa nam dajte „lufta“ da se 100 posto ufuramo u stvar. Povezati ćemo hrvatsku oktansku scenu od Slavonskog Broda i Virovitice, preko Dugog Sela i Goričana, do Samobora, Sljemena, Grobnika, preko Preluke na Učku do Buzeta, a potom na jug do Malačke i Konavala, spominjući samo neke od prepoznatljivih oktanskih destinacija „Lijepom našom“. Jer mi to radimo iz ljubavi prema oktanima, mi to radimo zbog Vas.

Budite dio projekta s one druge strane, a mi ćemo Vam, uvjeren sam, znati vratiti. Već sada nam se po glavama „motaju“ ideje koje ćemo, nadamo se, već 2012. provesti pod okriljem najmlađeg hrvatskog oktanskog – 1. riječkog autosport portala.

www.riautosport.hr od danas je Vaše svakodnevno štivo. I neka ostane tome tako.

Uz mnoge suradnike iz sjene, a bilo ih je, ima ih i biti će ih kojima sam zahvalan, posebnu dužnu zahvalnost dugujem Gogiju (Petroviću) i Alexu (Lučiću). Iza mog rukopisa stoji njihov pečat. I neka je tome tako što dulje u budućnost. A svim suradnicima u pripremi projekta „oktanski portal“ koji će se prepoznati u ovim riječima – hvala od srca.

Ovih 35 redaka napisah 12 sati uoči promocije www.riautosport.hr u sjedištu našega Grada Rijeke.

okom i perom Miroslav Krpan