13. Rally Poreč 2012.

13. Rally Poreč 2012.

0 529

PRESSICOM NAJAVLJEN RALLY U POREČU

     Tradicionalnim susretom s novinarima u sjedištu Grada Poreča,uz Turističku zajednicu jednog od glavnih pokrovitelja,  poredstavljeno je ovogodišnje izdanje međunarodnog „Hyundai Autokuća Košara – 13. Rally Poreč 2012.“ čiji će organizator od 9. do 11. studenoga biti Autoklub „Skok racing“ iz Brtonigle uz suorganizaciju Autokluba „Poreč Motorsport“.

Kao i svake godine porečki rally obiluje novostima pa je glavna – povratak gradskog prologa u centar Poreča na „staro“ Gradsko parkiralište na kojem se vozilo unatrag nekoliko godina, a u istim prostorima smjestiti će se servisno parkiralište, ali i subotnji start te nedjeljni cilj rallya.

Organizatori su zadovoljni sa 61 prijavljenom posadom iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Austrije i Bosne i Hercegovine koje će se vožnjom na itinereru dugom 371,25 km boriti u tri bodovne konkurencije – Međunarodnom regionalnom prvenstvu Hrvatske, državnom prvenstvu Hrvatske i Prvenstvu Auto i karting lige Zapad. Vozače očekuje čak 13 brzinskih ispita u dva dana na šest različitih lokacija. Dvije startne su načelno poznate – prvog dana dva puta vozi se u Taru, a potom dva puta na gradskom brzincu u krugu oko Servisnog parkirališta. Naravno, nisu poznati detalji, a još manje za nedjeljne četiri lokacije brzinaca o kojima će sudjelujuće posade saznati više tek od mogućnosti preuzimanja Road booka što slijedi od četvrtka, 8. studenoga u 17 sati. Organizatori su samo najavili da se vozi središnjom i sjevernom Istrom, dijelom i do sada znanim dionicama što su ih tijekom 12 sezona objedinjavali na porečkom rallyu.

Rally Poreč godinama je sudionicima najbrojniji rally u nas, a pored sportske izuzetno je značajna i šira dimenzija za grad domaćin u čemu svoj interes vide Grad Poreč i gradska Turistička zajednica o čemu su novinarima govorili zamjenica gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović i direktor TZ Nenad Velenik. Uz sportsko natjecanje na Gradskom će parkiralištu biti će izloženi oldtimeri, a predstaviti će se i neke autokuće sa novim modelima automobila.

Prijem posada odvijati će se u subotu od 8 do 11,15 sati u Autocentru Poreč, start prvog vozila je u 14,45 sati, a cilj prvog dana od 20,27 sati. Nedjeljni se program odvija od 7,31 do 18,15 sati. (m)

Snimak: S.Guttman