1. Nagrada Transporti Turk – Peto natjecanje sezone – HERENDIĆ VEĆ SIGURAN...

1. Nagrada Transporti Turk – Peto natjecanje sezone – HERENDIĆ VEĆ SIGURAN PRVAK

0 753

Prvenstvo Republike Hrvatske ulazi u samu završnicu. Proteklog vikenda  u Belici održana je pretposljednja ovogodišnja karting  utrka – 1. Nagrada Transporti Turk u organizaciji zagrebačkog Autokluba  F.M. Team. Obilježile su je izuzetno atraktivne borbe u svim klasama,  te veliki broj vozačkih nadmetanja i nadmudrivanja u svim utrkama. Organizator natjecanja potrudio se posebnim nagradama iznenaditi sve natjecatelje i vjerujemo da će lijepo organizirano proglašenje ostati svim sudionicima u dugom sjećanju.

LIMAČ 50

Svi pobjednici

Leon Murković (AMKK Cobra Virovitica), Leon Zelenko i Fran Kranjac (AKK Podravina Koprivnica), te Josip Lozić (AK RI autosport) u dvije su utrke najmlađih kartingaša uspješno završili  i ovaj natjecateljski izazov. U ovoj klasi svi se proglašavaju pobjednicima pa je tako bilo i ovaj put gdje su nagrade uručene uz veliku podršku okupljenih gledatelja , pratećih ekipa i navijača. Sa po jednom zlatnom pobjedničkom medaljom stazom su se veselo provozali Murković i Zelenko.

Belica-3-13

MINIKART

Herendić  korak do osvajanja naslova prvaka Hrvatske

Mladi član KK „ 1 Zagreb“, Max Herendić najviše je pokazao u obje natjecateljske vožnje i sa novih 50 bodova na kontu na korak je do velikog uspjeha i osvajanja naslova prvaka Hrvatske u klasi 2 – Minikart. Njegovog najvećeg konkurenta za naslov prvaka – mladog člana AK „RI autosport“ Matiju Jurišića pogreška u drugoj bodovnoj vožnji plasirala je na ukupno treće mjesto pobjedničkog postolja, iako je u prvu završio drugi, neko vrijeme držeći čak i vodeću poziciju. Tim raspletom u borbi za vrh Herendiću predstoji samo rutinski odraditi zadnje natjecanje sezone.

S dva treća mjesta u obje utrke na ukupno drugom mjestu natjecanja završio je odlični Leo Srđenović (AKK „Podravina Koprivnica“). Klasa 2 i ovog je vikenda izazvala najveću pažnju okupljenih. Nastupilo je ukupno 12 mladih kartingaša, a Maxu Herendiću, Leu Srđenoviću, Matiji Jurišiću, Janu Pokosu, Matei Turk, Adrianu Mesecu, Marku Turk, Filipu Loziću, Luki Rasporu, Stefani Mogorović, Pavlu Mikuću i Sandru Budiseliću skidamo kapu za sve prikazano tijekom utrka. Uz ovakve mlade i talentirane vozače nema brige za budućnost hrvatskih natjecanja.

Belica-3-132

KF 3

Mavrinu dvije pobjede, Kovačiću važni bodovi

Luka Mavrin (KK „1 Zagreb“) osvojio je svih 50 bodova nakon dvije utrke. Odvezao je odlično i nije dovodio u pitanje kome će pripasti prvo mjesto na pobjedničkom postolju petog natjecanja domaće sezone.  Juraj Kovačić (AK „FM Team“) odvezao je pametnu utrku, osvojivši jedno drugo i jedno treće mjesto čime je upisao iznimno važne bodove prije posljednje utrke sezone u koju ulazi kao glavni favorit za osvajanje naslova prvaka. Ipak, ova klasa nebrojeno je puta pokazala da ništa nije nemoguće, pa će zadnja utrka biti iznimno zanimljiva. Marko Kranjčec, član AMKK „Cobra Virovitica“ plasirao se na treće mjesto još jednom potvrdivši kvalitetan rad i napredak tijekom sezone. David Šugar (AK „RI autosport“) završio je četvrti ispred Marina Radetića (AK „Opatija“), te Williama Mucaka (KK „1 Zagreb“) kojeg je kvar u prvoj vožnji udaljio od borbe za vrh. Prve bodove sakupio je i debitant u klasi Karlo Roša (AK „RI autosport“).

KZ2

Nova, treća ovogodišnja apelacija

Ukupno devet natjecatelja ove klase priuštilo nam je odlične dvije utrke sa pregršt dvoboja na stazi i promjena pozicija. Već siguran kao novi, ali i stari prvak Hrvatske Filip Romić (AMKK Cobra Virovitica) dovezao se do nove pobjede, a odustajanje njegovog glavnog konkurenta Karla Goluba (KK „GB“) u prvoj vožnji riješilo bi pitanje pobjednika dana. Rezultati na kraju nisu proglašeni obzirom da je po završetku druge bodovne vožnje Tehnička komisija utvrdila određenu neispravnost kod Goluba, osnovom čega je isključen, ali je istovremeno najavio Apel. Treći će se puta tako ove sezone rezultati neke od klasa, ali i konačni ekipni i timski proglasiti po okončanju Apela koji je u tijeku.

U osvrtu na vožnje iznenađenje je u prvoj priredio debitant  Sanjin Nadišić (AK „Skok racing“) osvojivši  drugo mjesto ispred Marina Posaveca, još jednog člana AMKK „Cobra Virovitica“.     Odlučujuće šesto natjecanje sezone sa dvije bodovne utrke održati će se isto u Belici nadomak Čakovca (četvrto ove godine ) i to 13.listopada, a još jednom će se organizacijski dokazivati F.M.Team iz Zagreba.

Rezultati  (dvije vožnje) – klasa Limač 50: 1.Murković (Cobra), 2. Zelenko, 3. Kranjac (oba Podravina Koprivnica), 4. J.Lozić (RI autosport); Mini kart: 1. Herendić (1 Zagreb) 50 bodova, 2. Srđenović (Podravina Koprivnica) 32, 3. Jurišić (RI autosport) 31; KF3 1. Mavrin (1 Zagreb) 50, 2.Kovačić 36, 3. Kranjčec 27. KZ2, ekipe i timovi nisu proglašeni. (mik/mj)

Snimci:www.riautosport.hr

SIMILAR ARTICLES