1.Nagrada Cica – Karting centar Belica – ODLUČUJU SE PRVACI HRVATSKE

1.Nagrada Cica – Karting centar Belica – ODLUČUJU SE PRVACI HRVATSKE

0 519

Šestim natjecanjem Prvenstva Republike Hrvatske u kartingu ovog vikenda 12. i 13. listopada na stazi Karting centra Belica nedaleko Čakovca zaključiti će se ovogodišnja sezona. Domaćin i organizator „1.Nagrade Cica“  je zagrebački Autoklub „F.M.Team“ .

Pristiglo je 36 prijava iz 12 klubova za četiri bodovne klase državnog prvenstva. Najbrojni su članovi Autokluba RI autosport sa devet vozača u sve četiri klase.

Zasigurno najviše uzbuđenja će biti u najbrojnijoj klasi Mini kart. Max Herendić iz zagrebačkog KK1 ima značajnu prednost i praktično osiguran naslov državnog prvaka. Borba za drugu poziciju vodit će se između Riječanina Matije Jurišića (AK RI autosport), trenutno drugoplasiranog, te Jana Pokosa (Zanatlija) i Lea Srđenovića (Podravina Koprivnica) koji su bodovno u mogućnosti biti u samom vrhu i konačnom pobjedničkom postolju.

Pobjednika klase KF3 treba tražiti među vodećom trojkom. Minimalna prednost je na strani prvoplasiranog u PH poslije deset utrka Juraju Kovačiću (AK FM Team), te  Wiliamu Mucaku i Luki Mavrinu, članovima zagrebačkog KK1.

Sa samo jednom izgubljenom utrkom ove sezone čelnu poziciju najjače domaće klase drži višestruki prvak i ponovo sigurni ovogodišnji prvak Hrvatske  virovitički idol Filip Romić (Cobra Virovitica). U borbu za postolje u Belici ulaze kandidati za viceprvaka iskusni kartingaši Karlo Golub  (GB Zagreb) i Marko Sitarić (Cobra Virovitica). Ekipni naslov, još jedan u nizu smiješi se izvrsnoj ekipi Karting kluba „1 Zagreb“.

Nakon subotnjih slobodnih treninga, verifikacija vozača i tehnički prijem kartinga održava se u nedjelju od 8 do 9 sati. Službeni treninzi na stazi dugoj 1.100 metara počinju u 10, a mjerenje vremena za startne pozicije u 11,40 sati. Svečano otvaranje utrke je u 13,30 sati, a prva bodovna utrka klase Limač 50 starta u 13,45. Drugi set bodovnih vožnji kreće u 15,40, a u 18 sati je podjela priznanja najuspješnijima. (m)

Snimio: M.Krpan

SIMILAR ARTICLES